torstai 16. toukokuuta 2013

Projekti: Talomaalit Virosta

Eräs aktiivinen lukijamme laittoi toimituksen postilaatikkoon matkaraportin talomaalien hakureissusta Tallinnaan. Oikein paljon kiitoksia "MaVelle" ja toimitus laittaa paluupostissa oikean postin kautta ylimääräisen lahjakortin Ruotsin-risteilylle. Mutta annetaan MaVen kertoa matkasta:

"Päätimme hoitaa puutalomme ulkomaalauksen itse. Olimme hankkineet talon muutama vuosi sitten ja nyt oli aika uusia kuosi ulkopuolelta. Puutavara oli pariin kertaan aikaisemmin maalattu, joten mitään paksua kerrosta maalia ei tarvittaisi.

Tikkurilan maalilaskuri, pari testipurkkia K-Raudasta ja kun sävy oli päätetty, alkoi ankara surffailu ja asioiden selvittely. Onko maali halvempaa Tallinnassa ja onko maali ihan sutkua?

Tallinna tutuksi -blogin linkeistä oli suuri hyöty, kiitos niistä. K-Rauta, Bauhaus ym., niiden tarjoukset ovat varsin hyvin esillä. Joillain sivuilla on myös kattavia hintatietojakin. Taustaselvittelyä ja kavereiden kokemuksia, sen jälkeen päätimme että teemme reissun Viroon ja tuomme samalla maalit sieltä.

Selvitimme että esim. Tikkurilalla on maalituotantoa Virossa, nimellä Vivacolor. Saa sieltä toki Tikkurilankin maaleja ja nekin ovat hieman edullisempia kuin täällä Koti-Suomessa. Vivacolor on huomattavasti edullisempaa.

Luimme että Espak-niminen kompleksi on etenkin paikallisten suosiosta ja päätimme mennä sinne ensimmäisenä. Tätä ennen laivalla toki teimme pre-orderista tilauksen, joka odottaisi sitten paluumatkalla noutajaansa...

Eipä tarvinnut katua Espakiin menoa. Tiesimme että saisimme asiakaskortilla heti 10% kaikista hinnoista pois ja kuin ihmeen kaupalla kyseisenä viikonloppuna tuo alennusprosentti olikin 20%. Montaa laskutoimitusta ei tarvittu, kun päätimme valita Vivacolorin maalin, joka ominaisuuksiltaan vastaa melkein täydellisesti Tikkurilan vastaavaa maalia. Tai Tikkurilaahan se on sekin.

Myyjä ei puhunut suomea, mutta englantia ihan mukavasti. Viiden minuutin rupattelutuokio varmisti ostopäätöksen ja värit sävytykseen. Tässä meni n. 10 minuuttia. Porukkaa oli paikalla ihan kiitettävästi, osoitus siitä että ainakaan maalit eivät ole vanhoja, niinkuin joku jossain väitti. Myös pensseleitä ja erilaisia maalaustarvikkeita tuli napattua matkaan ja kassan jälkeen yllätys oli suuri. Olimme budjetoineet n. 700 euroa Suomessa ostettaviin maaleihin ja tarvikkeisiin, nyt sama satsi saatiin hieman reilulla puolella tuosta... tiedetään että hyvää ja halpaa ei ole olemassakaan, mutta se nyt on vaan tyhmää maksaa liikaa...

Tässä juuri siemailen lonkeroa, joka muuten maksaa kolmanneksen siitä Virossa mitä se maksaa Suomessa. Taloa on jo maalattu ahkerasti ja maali tuntuu laadukkaalta. Ei ainakaan vielä ole rapissut pois... Kiitos Blogille ja jatkakaa samaa rataa!

T. MaVe "

MaVella selvästi myönteinen kokemus, mutta hintatietoinenhan pitää olla. Kannattaa tsekata tarjouksia etukäteen, vertailla ja bongata hyviä tarjouksia. Tallinnassa on useita rautakauppoja joista löytyy ihan samat tavarat kuin Suomestakin ja vähän päälle. Eri kauppojen kotisivuilta löydät hinnastoja, tsekkaa vaikka parhaat paikat vasemmasta linkkipalkista. Blogi suosittelee remonttikamojen hakemista Tallinnasta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti