torstai 5. marraskuuta 2015

Tallinnan kaupoille kaavaillaan aukiolomuutoksia

Tallinnassa shoppailemassa käyvät tietävät että kaupat ja kauppakeskukset ovat myöhään auki. Kaupoissa voi kierrellä jopa kello 22 saakka ja tuo koskee jokaista päivää. Nyt on kuitenkin esitetty, että sunnuntaisin kaupat menisivät viimeistään kello 18:00 kiinni.


Monet kaupanpitäjät kannattavat ajatusta, sillä usein sunnuntai-iltana kaupat kumisevat tyhjyyttään. Myyjien ja kassahenkilöjen mielipide on hieman eri, sillä päivän palkka ainakin osittain riippuu päivän myynnissä. Ainakin joissain kaupoissa. Mutta jos ei ole myyntiä, niin ei ole sitten tulojakaan. Nähtäväksi jää meneekö asia läpi, mutta hirveästi tästä ei suomalaisille ostosmatkailijoille ole kuitenkaan harmia.

Tallinna on myös kiristämässä mainostuslakeja Suomen tapaan. Se on kieltämässä nyt alkoholin, tupakan ja pikalainojen mainonnan kokonaan katukuvasta. Aika monessa paikassa nyt näitä mainoksia näkyy, mutta eiköhän näillekin mainospaikoille löydy korvaavia mainostajia.

Aiemmin lokakuussa Tallinnan kaupunki asetti kymmenelle baarille Vanhassa kaupungissa myyntirajoituksia, nämä baarit ovat:Nimeta bar, Shooters, Route 13, Valli bar, Taco Express, Dubliner, Bayern & Bohmen Keller, St Patrick's Bar ja Labor. Rajoitukset on määrä astua voimaan marraskuun puoleen väliin mennessä ja ne kestävät maaliskuulle 2016. Tällä pyritään hillitsemään ns. Bermudan Kolmion järjestyshäiriöitä, joita on viime aikoina ollut monen mielestä aivan liikaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti