maanantai 7. syyskuuta 2015

Tallinnan punaviinilaatikot hintavertailussa

Tallinnan punaviinitarjonta on varsin laajaa. Kauppoja on useampia ja näiden kauppojen tarjonta eroaa toisistaan melkoisen paljon. Syyskuun alkupuolella suoritettu hintojen kerääminen paljasti sen, että Alkon reilun 90 punaviiniboxin valikoimasta 40 löytyy hintavertailussa olleista kaupoista.

Tallinnan kauppojen suosituin viini


Hintavertailuun otettiin Tallinnan suosituimmat viinakaupat, laivayhtiöt ja kolme tunnettua kotiinkuljetuksella juomia kotiovelle tai Matkahuoltoon tarjoavaa verkkokauppaa. Kotiinkuljetusta tarjoavien kauppojen hinnat ovat luonnollisesti hieman kalliimpia, mutta vain hieman.

Mukana hintavertailussa:

- Liviko
- AlkoTraz
- SuperAlko
- Winestore
- Sadamamarket
- Alcostock
- Viinapörssi

- Eckerö Line
- Tallink
- Tallink Pre Order
- Viking Line

- VironViina
- ViinaHuuto
- Viinakauppa

Viineissä riittää

Suosituin viini oli Torres Sangre de Toro, jota löytyi peräti 13/14 kaupasta. Hyvänä kakkosena tulivat Espiritu de Chile Cabernet-Carmenere, J.P Chenet Sauvignon Syrah ja Vina Maipo Cabernet Sauvignon, näitä löytyi se 12/14 kaupoista. Yhteensä viinejä kirjatiin peräti 141 eri viiniä. Näistä 58 viiniä löytyi vain yhdestä kaupasta, joten lopuista 83 viinistä löytyi hinnan puolesta vertailukohta.

Isoin ero hinnoista löytyi vertailun suosituimmasta viinistä eli Torresista. Tuotetta saa halvimimmillaan Tallink Pre-Order -palvelusta hintaan 17,50 euroa, Viinakauppa.eu kaupasta tuotteen saa hinnalla 29,90. No Alkossahan toki tuote on vieläkin kalliimpi, 33,90 euroa. Mikään Alkosta löytyvä tuote ei ole Tallinnassa kalliimpi. Lähellä kuitenkin käydään, sillä Viking Linellä La Belle Angele Syrah Special Edition maksaa Alkossa saman verran kuin Viking Linellä (26,90e).

Halvimmillaan kolme litraa punaviiniä irtoaa Livikosta, jossa Vega Libro Tinto maksaa huimat 8,49 euroa. Kallein Tallinan hinta on 29,90, Alkon kallein punaviinitonkka on puolestaan 39,90 euron arvoinen.

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että jos ostettaisiin Alkosta 40 Tallinnasta löytyvää viinitonkkaa, tulisi hinnaksi 1180.90 euroa. Tallinnan kaupoista ja laivoilta ostettuna yhteissummaksi halvimmillaan tulisi 652,24 euroa ja kalleimmillaan 790,05 euroa. Hintavertailu kannattaa siis aina.

Tästä linkistä pääset Tallinnasta löytyvien punaviinilaatikoiden hintavertailuun. Tsekkaa hinnat kuvasta tai tarkastele tuotevertailua lähemmin Google Sheets -palvelun avulla.

Vertailun löydät jatkossa myös sivuston hintavertailut -osiosta.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti