torstai 24. syyskuuta 2015

Panttisota jatkuu - pantit pois laivatölkeistä!

Jo jonkin aikaa on Länsisatamassa voinut lunastaa omat Virosta tuodut tölkit Suomen puolella. Niin Virosta kuin laivalta ostetut. Nykyäänhän pantti per tölkki on 10 senttiä, mutta Länsisatamassa tölkistä on saanut kahdeksan senttiä. Pitkään on riidelty siitä, onko suomalaisen yrityksen sallittua tuoda suuria määriä tölkkejä Viroon ja mitä kaikkea siitä sitten seuraa pitkässä juoksussa. No, tarina on pitkä eikä se tähän todellakaan lopu.

SuperAlkon hintoihin lisätään pantti. Viron Viina ilmoittaa hinnat pantteineen.
Nyt on Tallinnan lehdissä ollut sitten juttua siitä, että A Le Coq (Olvi) ja Saku aikovat poistaa laivoille toimitettavista tölkeistä panttimerkinnät. No se tietenkin tarkoittaa sitä että niistä ei sen jälkeen saa edes Viroon vietäessä panttia. Toisaalta, eihän niistä ole panttia maksettukaan.

Tällä hetkellähän noista laivalta ostetuista tölkeistä saa pantin vaikka panttia ei joudu laivaostoksista maksamaan. Eli kun halvin olutlaatikko Tallinkilla maksaa 9,50 euroa, niin siitä saa pantteina takaisin vielä 2,40 euroa. Eipä siinä litrahinnaksi paljon enää jää, kun 8 litraa olutta mahtuu keissiin.

Joka tapauksessa tämänmoinen on suunnitelma nyt. Valitettavasti laivalta ostettavat tölkit muuttuvat sitten oikeaksi roskaksi, toivottavasti niille löytyy myös jokin kierrätysjärjestelmä. Näitä tölkkejä kun ainakin nyt tuodaan melkoinen määrä vuosittain Suomeen.

Jäädään seuraamaan tilannetta...

Tsekkaa lisää: Pealinn.ee sivun jutusta. (viron kielellä)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti