torstai 21. maaliskuuta 2013

Juomien tuonti Virosta kasvaa

Hallituksen kehysriihen mukaan alkoholin, tupakan ja makeisten veroa tullaan korottamaan. Väistämättä tämä johtaa jälleen alkoholin tuonnin lisäämiseen Virosta.

Lisää aiheesta mm. Aamulehden sivuilla.

"STT:n tietojen mukaan kehysriihessä ei päätetty, miten alkoholijuomien veroa korotetaan. Hallituksen laskelmissa lähtöoletus on ollut, että väkevissä juomissa veronkorotus olisi 15 prosenttia ja miedoissa juomissa 10 prosenttia. Reilun kympin viinapullon hinta nousisi parilla eurolla ja kympin viinipullon hinta eurolla."

Lähde: Aamulehti

5 kommenttia :

 1. Onpa ne hinnat nousseet Virossakin (esim. tälläkin viikolla mm. Tallinkin PreOrderissa ja SuperAlkossa )

  VastaaPoista
 2. Onhan noissa varaa nousta ja tuskin noissakaan nousee tuota kahta euroa kympin pullossa ja euroa viinipullossa...

  Minkäs tuotteen hintoja pre-orderissa on nostettu? SuPerAlko nyt nostelee koko ajan hintoja kun suomi-porot menee sinne muutenkin.


  VastaaPoista
 3. Preorderissa noussut siiderien sekä lonkeroiden hinta (pikaisella silmäyksellä)

  VastaaPoista
 4. miettiikö jengi ollenkaan miten veronkorotus vaikuttaa juoma-alan työllisyyteen!!!!????????? se tärkein unohtuu! näillä korotuksilla menetetään työpaikkoja!!!!!

  VastaaPoista
 5. Totta kai se vaikuttaa työllisyyteen. Kyllä nyt tehdään karhunpalvelusta suomalaiselle korottamalla alkoholiveroja. Suomalainen hakee juoman sieltä mistä halvimmalla saa tai joku muu tuo sieltä mistä sitä halvalla saa.

  Aika paljonhan sieltä suomalaista, tuttua tuotetta kuten koffia, karjalaa ja hartwallin lonkeroa ja muuta sellaista tuodaan, joten ei panimoteollisuudella ihan niin huonosti mene kuin antavat olettaa. Mutta tätä rataa hommat loppuu heiltäkin...

  Miten voi Suomessa tehty Hartwallin lonkero maksaa Virossa maksaa sen 18 euroa kun Suomessa sama laatikko maksaa yli 60 euroa alkossa. Ei tajua.

  VastaaPoista