lauantai 10. tammikuuta 2015

SuperAlko - nimensä veroinen viinakauppa Tallinnassa


SuperAlko, Tallinna, Tallinna tutuksi,


SuPerAlko (Viinarannasta) (www.viinarannasta.ee)


SuPerAlko omaa jo legendaarisen maineen. Juuri SuPerAlko tai Viinarannasta (jolla nimellä tämä viinakauppa myös tunnetaan) on yleensä se ensimmäinen kohde, johon Tallinnaan päiväristeilylle tai hotellimatkalle suuntaava turisti suuntaa. Välttämättä SuPerAlko ei ole se kaikkein edullisin paikka ostaa tuotteita, mutta valikoimaa riittää. Kuten muissakin ostoksissa, hintavertailu kannattaa. Hintavertailun voit alottaa vaikkapa sivujemme kautta, hintavertailuja löydät tämän linkin takaa.

SuPerAlkolla on Tallinnan satamassa neljä liikettä joiden avulla se palvelee Tallinnaan saapuvia turisteja. Pantillisia juomia ostettaessa on hyvä muistaa että hintoihin, jotka näkyvät esimerkiksi tämän firman nettisivuille, tulee päälle pantti. Viron pantti on nykyään 10 senttiä per tölkki, eli 2,40 euroa per 24 tölkin laatikko. Näitä pantteja ei hinnastoissa näy siis ainakaan suoraan hintoihin laskettuna.

SuperAlkon myymälöitä on mm. Pärnussa ja Viron ja Latvian rajalla. Latvian SuperAlkon hintoihin voit tutustua osoitteessa superalko.lv. Kilpailua riittää myös Latviassa, joten hintavertailu kannattaa.

SuperAlko eli Viinarannasta myymälät


Osoitteessa Lootsi 6 sijaitsee Cash & Carry SuPerAlko, joka on koko Baltian suurin alkoholimyymälä yli 2900 neliömetrin tiloillaan. D-terminaalista tähän tukkumyymälään ei ole matkaa kuin alle 150 metriä. Myymälä on avoinna Ma-Su 10:00 - 19:00 (poikkeuksia lukuun ottamatta)

Osoitteessa Sadama 25-4 sijaitsee entinen terminaalirakennus. Nykyään paikalla on mukava Sadama Turg, eli Satamatori. Kodikkaan kauppahallin antimien lisäksi rakennuksesta on pyhitetty SuPerAlkon myymälälle. Myymälä palvelee ennen kaikkea kävelymatkustajia jotka tulevat Tallinnaan joko Eckerölinen tai Viking Linen laivoilla. Tämä on samaisten laivamatkustajien automatkailijoiden paikka, sillä sisäänajo lippuluukulle on aivan tässä vieressä. Valikoima on mallia perus, sillä myymälä on suhteellisen pieni verrattuna mm. SuperAlkon lippulaivamyymälään.

Osoitteessa Lootsi 10 sijaitsee SuPerAlkon viides myymälä. Myymälä on iso, mutta pienet parkkitilat rajoittavat hieman tämän myyntitilan asiakasvirtojen kasvua. Isoja hyllyjä täynnä juomaa, hieman varastomaisempi tunnelma kuin monessa muussa kaupassa. Myymälä on avoinna Ma-Su 10:00 - 21:00, eli tämä myymälä on kaikkein pisimpään auki.
Arvostelu 8+/10


SuPerAlko (www.viinarannasta.ee)

SuPerAlko myymälät vuoden 2019 alussa:
Tallinna tutuksi, Superalko, Viinarannasta


SuPerAlkon nettikauppa on ihan mukavan selkeä ja tuotteiden etsimiseenkin on tarjolla oma hakukenttä. Uutuudet ovat hyvin omalla sivullaan. Ehkä kuluttajatkin kuitenkin kaipaisivat jo jotain uutta, vaikka vanhallakin toki pärjää. Kun hintoja vertailee esimerkiksi laivayhtiöiden (TallinkSilja, Viking Line, Eckeröline ja Linda Line) hintoihin, kannattaa muistaa että pantittomiin hintoihin lisätään pantti. SuperAlko ilmoittaa pantittoman hinnan, mutta toki se pantinkin hinta sieltä löytyy. Yhteishintaa ei kuitenkaan ilmoiteta.

3 kommenttia :

  1. Itse en suosittele Lootsi 4 olevaa superalkoa. Olimme siellä avomieheni kanssa 15 min, sillä välin oli ikkuna rikottu paskaksi ja matkalaukku varastettu.

    VastaaPoista
  2. Harmi homma, mutta matkaajan kannattaa aina huolehtia siitä että tyhjään autoon ei jää mitään näkyville. Jos takakontti on jo täynnä, niin sitten auton viereen jonkun on jäätävä vahtiin. Sataman alueella pyörii aina henkilöitä jotka kyttäävät juuri näitä tilanteita. Superalkon kauppaan tämä ei pahemmin vaikuta.

    VastaaPoista
  3. kuinka superalkot on avoinna 1.5 2016??

    VastaaPoista