perjantai 17. marraskuuta 2017

Hintavertailussa Suomi, Viro ja Latvia!

On puhuttu paljon siitä miten matkustajatuonti on vähentynyt jopa 40% ja nyt tuodaan enemmän juomia Latviasta. No, käytännössähän Latvian tuomisia ei erikseen tilastoida, mutta näillä hinnoilla on selvää että matkat Latviaan tulevat edelleen kasvamaan. Eri asia on sitten haluaako viinan takia körötellä yli viittä tuntia autossa ja onko se sitten oikeasti kannattavaa?

Yleisön pyynnöstä teimme pienen hintavertailun tuotteista, joita löytyy niin Suomen Alkosta, laivalta (tässä tapauksessa Tallink Megastar), Tallinnasta (Calle Tallinna) ja Viron ja Latvian rajalta (Superalko Latvia). No lopputuloksen varmasti tiedätte kaikki, Alko on edelleen todella kallis vaihtoehto, ihan jokaisessa tuotteessa joka näistä kaikista paikoista löytyi.Onhan se aina oma hommansa lähteä hakemaan prosenttijuomaa laivalta, Tallinnasta tai Latviasta, mutta kyllä näillä hintaeroilla helposti ns. tuntipalkoille pääsee. Otimme vertailuun alunperin 40 tuotetta SuperAlko Latvian listoilta, näistä 14 hupeni lopulta pois kun näitä ei kaikkia löytynytkään Alkosta, Tallinkilta tai Callesta.

Hintavertailussa piti myös hieman kikkailla, SuperAlko Latviassa hintoihin ei lisätä pantteja, kuten ei myöskään laivahinnoissa ole tai tule pantteja. Tallinnassa pantit lisätään hintaan, 2.40 euroa per 24x33cl. Alkossa ei kaikkia tuotteita ole samanlaisissa paketeissa / pulloissa, silloin hinnat on laskettu litrahinnoista tai yhden tuotteen kappalehinnoista.

26:n tuotteen vertailu


Kaikki 26 tuotetta Alkosta ostettuna verottaisi lompakkoa 1270,26 euroa, melkoinen summa. Nopeaa ja helppoa, sen kun keräilee omasta Alkosta tuotteet kärryyn tai tekee ennakkotilauksen, 1270 euroa ja 26 senttiä, kiitos. No kaikkia tuotteita ei siis samankokoisina löydy, mutta saatte varmaan ajatuksesta kiinni.

Tallink Megastarin ostosristeilyt ovat nopein tapa tuoda juomat Tallinnasta, samasta satsista joutuu pulittamaan 725 euroa ja 87 senttiä. Eroa Alkon hintoihin tulee peräti 512,01 euroa, tästä tietenkin vähennettynä muutamien kymppien arvoinen risteily ja parkkipaikka autolle. Kyllähän tässä säästää...

Nämä kaikki tuotteet löytyvät myös Tallinnan Callesta. Uudessa Nautica -keskuksessa ja D-terminaalia sijaitsevat liikkeet ottavat ennakkotilauksia vastaan ja maksaa voi vaikka vasta paikan päällä. Ja se summa? 671,21 euroa eli säästöä Alkon hintaan tulee 566,67 euroa. Eroa Tallink Megastarin hintoihin reilu 50 euroa Callen hyväksi.

Kolmantena vaihtoehtona on sitten körötellä Latviaan. Pärnun kautta matkaa kertyy reilut 2,5 tuntia, eli matkoihin menee se viitisen tuntia jos pysähtymättä ajaa. No kannattaako sinne ajaa? Sama satsi Latvian SuperAlkossa maksaa 549,24€, eli Alkoon menneellä rahalla saa Latviasta tuplasatsin ja rahaa jääkin vielä parisataa euroa. Yhden satsin erotus siis Suomen Alkon ja Latvian SuperAlkon välillä 688,64 euroa. Olikos vielä tulossa se alkoholiveron korotus?

Mitä isompi satsi, sitä isommat erot


Eroa Tallinnan Callen ja SuperAlko Latvian välille tulee n. 120 euroa. Tallink Megastar -ostoksiin eroa on sitten melkein 180 euroa. Tähän kannattaa sitten laskea polttoainekulut ja hinta omalle ajalle, joka menee siihen reiluun viiteen tuntiin joka matkoihin hupenee. Ihan ei parin keissin takia kannata ajella viittä tuntia jos ei sitten ole muutakin asiaa Latviaan.

Toki matkalla Latviaan näkee kaikkea mielenkiintoista ja voipa matkalla vaikka piipahtaa tai jopa yöpyä Pärnussa, mutta jokainen päätöksen tekee itse. Ja jokaisen ostoskorihan on erilainen, joten eri tuotteiden enempi hamstraaminen voi tuoda ihan erilaiset alennukset kotimaan hintoihin verrattuna. Joku sanoi että juomien tuominen ei enää kannata?

Hintavertailu:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti