maanantai 19. toukokuuta 2014

Viinakikkailu alkoi, Viking Line ja Matkapojat ensimmäisiä

Näinhän se sitten alkoi, Matkapojat tarjoaa Viking Linen laivoilla matkustaville erikoispalveluja. Lue koko juttu tästä.

Uudessa palvelussa osa Tallinnan-matkaajista pääse tuliaisineen bussilla maihin, osa joutuu kantamaan juomansa itse. Viking Line ja Matkapojat aloittivat viime viikolla kokeilun, jossa bussiasiakkaille tarjotaan uutta alkoholiostosten kantopalvelua laivasta autokannen kautta bussiin. Palvelu koskee kuitenkin vain niitä, jotka tekevät laivalle ennakkoon pre order -tilauksen, ei henkilöitä, jotka haluavat ostaa tuliaisensa nimenomaan Tallinnasta.

Matkapojilta Tallinnan matkansa tilanneita kuljettavan bussikuskin mielestä asiakkaat joutuvat eriarvoiseen asemaan, kun laivayhtiö palvelee laivasta viinansa ostaneita paremmin. - En usko, että kaikki ovat palveluun tyytyväisiä, ja valituksensa he kohdistavat meihin. Asiakkaat näkevät olevansa eriarvoisessa asemassa, vaikka ovat samalla matkalla, 20 vuotta eri laivayhtiöiden Tallinnan matkaajia kuljettanut bussikuski miettii. Palvelussa kuljettajan tehtäväksi jää menomatkalla kertoa asiakkaille, jos kyseinen kuljetus tarjoaa uuden palvelun.

- Olemme yrittäneet kysyä matkatoimistolta pulmaan ratkaisua, mutta he eivät selvästikään halua, että neuvomme heitä, hän jatkaa. Kuljettaja huomauttaa, että asiakkaalle voi olla todella tärkeää saada tehtyä alkoholiostokset Tallinnassa, jos ne ovat siellä vähänkin laivaa edullisemmat, ja tulla myös kohdelluksi samalla tavalla kuin laivassa alkoholiostoksia tehneet.

Palvelua käyttävä ihminen pääsee henkilökunnan hissillä autokannelle ja siitä hissin eteen parkkeeratun bussin kyytiin. Laivasta näin tilatut juomat pakataan bussiin asiakkaan puolesta. Kokeiluvaiheessa palvelu on tarjolla vain kahdessa linja-autossa kerrallaan ja vain Matkapoikien kautta tilatuilla bussikuljetuksen sisältävillä lähdöillä. Viking Linesta kerrotaan, että mikäli palvelu alkaa sujua käytännössä, sitä saatetaan laajentaa.

- Palvelu ei maksa mitään erikseen. Autokannen kautta pääsee bussiin Helsingin päässä vain ne, jotka ovat tehneet Viking Linella pre order -ennakkotilauksen. Nämä ihmiset voivat ostaa myös Tallinnasta matkaostoksia, kunhan 20 kilon painoraja ei ylity, kertoo Matkapoikien varatoimitusjohtaja Toni Mahkonen. Tallinnasta ostettuja juomia ei kuitenkaan pakata linja-autoon asiakkaan puolesta. Ne voi Mahkosen mukaan kuitenkin viedä itse Tallinnassa satamassa odottavaan bussiin.

Tullilla ei ongelmaa Tullin keväällä tekemän uuden määräyksen myötä Tallinnasta tai laivasta ostetut tuliaisjuomat on kuljetettava itse maihin. Tullista kerrotaan, että Viking Linen ja Matkapoikien palvelu on täysin määräysten mukainen. - Meille riittää se, että asiakas itse kulkee maihin autossa, jossa hänen ostamat juomatkin kulkevat oli se sitten linja-auto tai henkilöauto, tullivalvontapäällikkö Erik Dannbäck sanoo.

Tom Mahkonen ja Viking Linen tuotepäällikkö Jaakko Ahti eivät näe palvelussa eriarvoisuusongelmaa. - Jos asiakas haluaa takuuvarmasti mukavuutta elämäänsä, niin silloin hän ostaa juomansa laivasta ennakkoon, tuotepäällikkö Ahti sanoo. - Nämä ovat matkustajien valintoja kuten ylipäänsä kaikki ostokset ja niihin tulevat kylkiäiset missä tahansa, lisää Mahkonen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti