maanantai 18. elokuuta 2014

Viron Viina -sivusto (lakkautettu)

Verkkosivusto Viron Viina lakkautettu.

26 kommenttia :

  1. Onko muita paikkoja josta voi tilata suoraan kotiin?

    VastaaPoista
  2. Paljonko toimituskulut näille juomille?

    VastaaPoista
  3. Nuo oli sen 39 euroa, mutta tulivat siis kotiovelle. Edullisempi (33e) olisi vienyt setin postiin. Ajassa säästää kun ei tarvitse Tallinnaan lähteä. Valikoimaan näyttää tulleen paljon uutuuksia.

    VastaaPoista
  4. Liian vähän kommentteja.

    VastaaPoista
  5. Kiitos tästä kirjoituksesta. Itse olin hieman epäileväinen kaupan toimivuuden suhteen, mutta kirjoituksen luettuani päätin tilata itsekin. Täytyy sanoa että yllätti positiivisesti! Tuotteet tosiaan kotiovelle muutamassa päivässä, vaikka ruuhka-Suomen ulkopuolella asustelenkin. Käytän toistekin!

    VastaaPoista
  6. kysyin asiakaspalvelusta ja sanoivat, etteivät hoida Suomen veroja. Asiakkaan pitää kuulemma ilmoittaa ja maksaa itse. Tosi laillista taas...

    VastaaPoista
  7. Ei kai se tee hommasta kuitenkaan laitonta? Jokainenhan on itse vastuussa omista verojen maksusta. Ja maksaako. Viron verothan noissa jo on. Etämyynti jne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä se mene ihan lain mukaan jos lähettävät Virosta viinaa ilman että veroja on maksettu Suomeen jonkun toimesta. Viinikauppa.com sentään mainitsee selvästi että asiakas maksaa verot, Vironviina ei sano asiasta halkaistua sanaakaan. Kun sitten vielä toitottavat myyntinsä laillisuutta, asiakas voi hyvin kuvitella että verotkin on hoidettu lain mukaan. Kunnes sitten nakki napsahtaakin.

      Poista
  8. Tilasin ja viinat tulivat ovelle kolmessa päivässä. Ei voi muuta kuin kehua nopeutta ja palvelua. Tilausehdoissa lukee mitä kaikkea tuotteiden hintaan sisältyy. Suomen veroja ei ole siinä listassa mukana. Kyllä jokainen aikuinen ihminen ymmärtää tavaamattakin, että jos viina maksaa 70% vähemmän kuin Alkossa niin siitä ei ole voitu Suomen veroja maksaa. Jokainen saa ostoksistaan ilmoittaa verot itse jos haluaa tukea Suomen alkoholilainsäädäntöä, joka on räikeässä ristiriidassa EU-alkoholilainsäädännön kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpö höpö, myyjä itse taas kirjoittelee. Suomen verot pitää maksaa aina, siinä ei ole mitään vapaaehtoista eikä suinkaan mitään EU-lain vastaista. Kannattaa tutustua vähän lakiin ennen kuin rupeat rikkomaan sitä.

      Voisi bloginkin pitäjä miettiä, kenen palveluja testaa. Yhtäältä mainostetaan lainrikkojia, sitten toisaalla linkitetään Reittausblogin juttua siitä, miten etämyyjä on aina verovelvollinen...?

      Poista
    2. Olette molemmat väärässä. Verojen maksaminen ei voi tietenkään perustua vapaaehtoisuuteen, mutta on vähintäänkin kyseenalaista onko Suomella oikeutta verottaa tuotteita, joista haittavero on jo kerran maksettu yhdessä EU-maassa.

      Tuotteiden ja palveluiden vapaa liikkuvuus sekä tuplaverotuksen kieltäminen Unionin sisällä ovat EU:n keskeisimpiä periaatteita, joita Suomi on systemaattisesti rikkonut. Näistä on tulossa ensimmäiset EU-tuomioistuimen Suomea koskevat ennakkopäätökset ensi keväänä. Yllättyisin kovasti ellei silloin suurimmiksi lainrikkojiksi tuomittaisi Suomen valtiovarinministeriötä ja Suomen tullia joka toimii kyseisen ministeriön alaisuudessa.

      Ruotsin Aktiebolaget hävisi jo oman juttunsa EU-tuomioistuimessa ja menetti yksinoikeuden myydä alkoholia. Seuraavaksi on Suomen vuoro. EU ei yksinkertaisesti siedä enää näitä viimeisiä laittomia Unionin sisäisiä monopoleja kuten Suomen Alkoa.

      Poista
    3. Aikaisempi vastaus ei näköjään tullut läpi. Tässä uudelleen:

      Luepa ihan alkuun EU-direktiivi, jossa määrätään, missä alkoholivero maksetaan ja miten kaksinkertainen verotus poistetaan. Tiivistelmä: kun alkoholia lähetetään Suomeen, alkoholivero maksetaan Suomeen. Veron maksanut henkilö voi sitten hakea palautusta Virosta sen maan alkoholiverolle. Ja kappas: haittavero onkin maksettu vain yhteen maahan!

      Kukaan ei estä tässä tavaroiden vapaata liikkuvuutta: saahan tilauksen kuitenkin tehdä. Verotuksella ei ole mitään tekemistä EU:n sisämarkkinoiden kanssa, sillä verotus on jätetty EU:n kompetenssien ulkopuolelle. Vai miksi muuten luulet, että esim. Alv ja tuloverotus ovat erilaisia eri EU-maissa?

      Mainitsemallani direktiivillä säädetään nimenomaan, että alkoholi verotetaan sen kulutusmaassa - tässä tapauksessa Suomessa. Mikään siinä ei riko yhtäkään EU:n perusperiaatetta. Tulet siis yllättymään, kun Suomen valtionvarainministeriä tai tullia ei tulla tuomitsemaan mistään ensi keväänä tai muulloin.

      Ruotsin "Aktiebolaget" (tarkoittanet Systembolagetia) ei ole menettänyt monopoliaan. Vuonna 2004 käsitellyssä Rosengren-tapauksessa EU-tuomioistuin määräsi ainoastaan, että Ruotsi ei saa estää yksityishenkilöitä maahantuomasta ulkomailta ostamaansa alkoholia. Samahan on ollut sallittua Suomessa jo vuosikaudet. Eli kyllä: alkoholia saa tilata ulkomailta, ja yksikään viranomainen Suomessa ei muuta väitäkään. Tällaisesta tilauksesta kannetaan kyllä Suomen alkoholivero, mutta se taas ei liity EU-vapaakauppaan tai Alkon monopoliin millään tavalla. Ja kyseisessä verotuksessa ei ole mitään EU-lain vastaista, koska se on säädetty EU:n toimesta EU-direktiivillä.

      Poista
  9. Täällä myös http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/244996-posti-kuljettaa-viron-viinaa-kotiovelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten veikkauksia siitä, montako viikkoa menee ennen kuin uutisoidaan tullin aloittaneen rikostutkinnan Viron Viinasta.

      Itse veikkaan kuutta viikkoa. :)

      Poista
  10. Veikkaisin minäkin kuin vain ensin ymmärtäisin mitä aletaan tutkimaan? Tuon jutun lopussa tullin ylitarkastaja antaa Viron Viinalle synninpäästön toteamalla, että kyse ei ole hänen mielestään etämyynnistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tullin ylitarkastajan vastauksen tarkoitus on välittää lukijoille viesti, että tilaajan on turha piiloutua etämyyjän selän taakse. Hän siis vihjaa, että tulli voi hyvin lähteä myös tilaajan perään maksamattomien verojen saamiseksi.

      Tapana on kuitenkin ollut, että kun hämäräveikkojen viinakauppa ensi kerran pääsee uutisiin maksamattomiin veroihin liittyen, menee muutamia viikkoja ennen kuin tulli aloittaa tutkinnan.

      Poista
  11. Ok selvä, mutta mitä hämärää tässä on? Mitä voitaisiin ylipäätään tutkia? Ylitarkastajan mukaan kysymys ei ole etämyyjästä eikä verovelvollisuutta Suomeen silloin ole vai puhutko vain yleisellä tasolla etämyyjistä yleensä hämäräveikkoina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hämäräveikoista on ainakin kyse, kun verkkokaupassa ei ilmoiteta edes lain vaatimusten mukaisesti yrityksen ja vastuuhenkilön tietoja?

      Whois-haullakin löytyy ihan ihme tietoja:

        

      Showing results for: vironviina.com
      Original Query: vironviina.com

      Contact Information
      Registrant Contact
      Name: Reinikainen Mika
      Organization: Jeans America Oy
      Mailing Address: Espoo 02200 FI

      Onko myyjä espoolainen farkkukauppa? Vähän vaikea uskoa...

      Poista
    2. Löytyy nuo oikeat tiedot ainakin nykyään yhteystiedot sivuilta:

      Viron Viina/CREATIVE ALPHA SOLUTIONS OÜ
      Ahtri TN 12
      10151 Tallinna

      Poista
  12. Käykääs lukeen vapauden manifesti osoitteesta www.reittausblogi.info , ehkä sieltä selviää ne veron maksamiset ja muut niin ei tarvi täällä niistä tapella :)

    VastaaPoista
  13. Eipä ole kuulunut tilauksesta mitään ja yli viikko odotettu. Kaveri tilasi hieman aiemmin niin sai omansa mutta tullilta paketin mukaan oli tullut verolappu ja uhkaus ukaasi. Maksoi verot, säästi muutaman euron, mitä olisi hakenut Alkosta.

    VastaaPoista
  14. Jos yksityishenkilö tilaa Internetin kautta alkoholijuomia ja tilaa juomille kuljetuksen toiselta yritykseltä tai toinen yksityishenkilö tuo ne maahan tilaajan puolesta, pitää juomat ilmoittaa kotipaikkakuntaa lähinnä olevaan päätullitoimipaikkaan ja maksaa veroja vastaava vakuusmaksu ennen tuotteiden lähettämistä Suomeen.

    Ostajan on lisäksi annettava Tullille veroilmoitus kahden arkipäivän kuluessa siitä, kun hän on vastaanottanut tuotteet. Tullipiiri tekee veroilmoituksen perusteella verotuspäätöksen, ja käytännössä vero kuitataan maksetuksi vakuudesta.

    Helsingin käräjäoikeuden 5.3.2010 antama päätös 10/1902 ei poista velvollisuutta maksaa Internetin kautta tilatuista alkoholijuomista alkoholijuoma- ja juomapakkausveroa.

    Jos lähetyksestä ei ole maksettu etukäteen vakuutta tai verosta vastuussa oleva ei selviä, Tulli voi ottaa tuotteet haltuun verotuksen selvittämiseksi.

    Yksityishenkilö voi tuoda Suomeen alkoholijuomia verovapaasti ainoastaan matkustajatuomisina ulkomailta saapuessaan, muulla tavoin tuodut alkoholit ovat verollisia. Sama koskee myös muita valmisteveronalaisia tuotteita, esimerkiksi virvoitusjuomia.

    VastaaPoista
  15. no tulikos ton paketin tilaajalle verot perässä? etämyynti vai etäosto kyseisellä liikeeellä?
    vähän tekis mieli tilaa juominkeja, mutta ei nappaa jos suomen verot nasahtaa perästä :D

    VastaaPoista
  16. Ihan selvä juttu, laitonta, moottoripyöräjengihommia, viron juoksukaljaHommia. Tämänhetkisen lain mukaan, ainut tapa tuoda verovapaat juomat ON TUOT NE ITSE. Kannat, hevosella, kelkalla, veneellä, autolla, mönkkärillä, lentokoneella tai jollain muulla kulkuneuvolla. Myös kävely onnistuu! THAT IT.

    VastaaPoista