tiistai 28. maaliskuuta 2017

Ratikalla Tallinnaan - tai ainakin terminaaliin

Helsingissä on tunnetusti mainiot julkisen liikenteen yhteydet jotka toimivat kuin se kuuluisa junan vessa. Tallinnaan on Helsingistä lähtöjä kolmesta eri satamasta ja näihin kaikkiin pääsee kätevästi ratikalla, spåralla, skurulla tai raitiovaunulla, miksi näitä laitteita nyt haluaa ikinä kutsua.Tällä hetkellä Länsiterminaaliin eli T1 ja T2 -terminaaleihin (Tallink ja Eckeröline) pääsee ratikoilla 6T ja 9, mutta tähän on elokuussa (14.8.2017) tulossa muutos. Siitä lisää vähän myöhemmin. Viking Linen terminaaliin Katajanokalle pääsee raitiovaunulla numero 5 ja välittömään läheisyyteen myös numerolla 4. Linda Linen Makasiiniterminaaliin ja Siljan Olympiaterminaaliin löytyy reitti ratikoiden 2 ja 3 reittikartalta. Mainio sivusto omien reittien suunnitteluun on HSL:n Reittiopas, jonka kautta saa kattavasti tietoa omasta reitistä ja kestosta. Homma toimii mainiosti myös mobiililaitteissa.


Muutoksia luvassa elokuussa 2017


Elokuussa 14.8.2017 astuu voimaan uudet reitit ja aikataulut, joiden mukaan ns. ympyränmuotoiset reitit lakkaavat ja kaikilla reiteillä tulee olemaan alku- ja loppupiste. Rengaslinjat 2 ja 3 sekä 7B ja 7A siis puretaan. Muutokset tietävät myös laivamatkustajille pieniä muutoksia ja elokuussa 2017 varsinkin Länsiterminaaliin matkaavat joutuvat tarkistamaan oman ratikkansa numeron. Tästä pääset lukemaan uudistuksista kaikille reiteille.

Kuvakaappaus www.hsl.fi (c) HSL

Elokuun 14. päivä Länsiterminaalin T1 ja T2 -terminaaleihin pääsee ratikoilla 6T ja 7. Aikaisemmin linja numero 9 vei matkustajat suoraan terminaaleille, mutta tähän tulee myös muutos. Ratikka 9 menee kyllä sinne suuntaan, mutta päätepysäkiltä joutuu sitten kävelemään pidemmän matkaa mikäli perille tuolla ratikalla aikoo päästä.

Seiska-ratikan kulkeminen Pasilasta Länsiterminaaliin tietää sitä, että laivalle matkustajat tai laivalta tulijat voivat hypätä kyytiin jo Pasilan asemalta tai tulla Länsiterminaalista suoraan Pasilaan. Toki reitti kulkee Helsingin Rautatieaseman kautta, mutta jos haluaa sen jostain syystä välttää, siihen on jatkossa ratkaisu.

Kuvakaappaus www.hsl.fi (c) HSL

Vuonna 2018 muutetaan jälleen hieman reittejä ja tuolloin 6T linja lakkautetaan ja "Kutosen ratikka" alkaa liikennöimään Hernesaareen. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että Länsiterminaaleihin ei pääse kuin ratikalla numero 7. Katso tästä linkistä HSL:n suunnitelmat ratikkalinjojen muutoksille.

Tulevaisuudessa kolme linjaa Länsiterminaaliin?


Jätkäsaaren ratikkareitit valmistuvat kokonaisuudessaan 2020-luvun alussa ja tuolloin myös reitit 8 ja 9 tulevat kulkemaan Länsiterminaalille saakka. Alustavien suunnitelmien mukaan vuonna 2023-2025 Länsiterminaaliin pääsisi tuolloin kolmella eri ratikalla, linjojen 7,8 ja 9 avulla.

Mainio palvelu omien reittien muutosten tarkasteluun on HSL:n Tulevat reitit - nettisivu, jossa voi siis katsastaa tuleeko oma reitti muuttumaan jatkossa. Toivottavasti palvelu päivittää pian myös raitiovaunuosuuden Bunkkerin pysäkiltä eteenpäin, ainakaan tällä hetkellä ei ratikkalinjat vie kartan mukaan Länsisataman T2 -terminaaliin.

Kuvakaappaus www.hsl.fi (c) HSLEi kommentteja :

Lähetä kommentti