maanantai 4. elokuuta 2014

Tullin ohjeet pelotelleet normaalia risteilykansaa

Näinhän siinä sitten kävi. Tullin antamat ohjeistukset Lonkeron tuonnista ovat saaneet ihmiset panikoimaan ja jättäneet tuontimääräksi yhden taika kaksi keissiä. Noh, saahan sieltä Tallinnasta tuoda kuitenkin enemmän, Tullinkin mukaan he ovat nyt n. 500 litran kertatuojien perässä. Jännittävää kyllä ensin rankaistiin bussituojia ja nyt ohjeet tehtiin niin että Lonkeron tuonti tehtiin mahdollisimman hankalaksi. Tai hankalaksi ja hankalaksi, korostetaan nyt edelleen että Tullin ohjeet ovat nimenomaan ohjeita, ei määräyksiä jotka johonkin lakiin perustuvat.

Eli ihan hyvin voit tuoda sen 10 laatikkoa Lonkeroa ihan kuten tähänkin saakka. Lue Iltasanomien juttu aiheesta, se varmasti vahvistaa mielikuvia joita monella on näistä Tullin ohjeista.

Lue juttu tästä.

"Tulliylitarkastaja Seppo Raitolahti sanoo, ettei Brysselissä oltu tuon direktiivin laatimisen aikaan kuultukaan lonkerosta. - Alkoholituotteet on jaettu yksinkertaisesti ja karkeasti neljään kategoriaan: oluet, viinit, välituotteet ja muut alkoholit. Suomi ei voinut muuttaa niitä muuksi."

"Raitolahden mukaan eniten huolestuneita yhteydenottoja asiasta on nyt tullut ihmisiltä, jotka tuovat vain muutamia lonkerolaatikoita. "- Tässä on vähän turhaa pelkoa. Lonkeron kohtelu on kolahtanut väärään ryhmään. Emme hae tullissa 20-30 litran satseja. Haemme 400-500 litran kertatuonteja, kuormia, missä kaikki ohjetasot ylittyvät kolminkertaisesti. Niihin me haluamme puuttua. 

Raitolahti uskoo, että nykyinen, joitakin viinaturisteja ärsyttävä käytäntö voi vielä muuttuakin. - Uskon, että lonkeroiden ja siidereiden vahvuisten juomien käyttötarkoitus rinnastetaan tulevaisuudessa olueen, menivätpä ne mihin ohjetasoon tahansa. Uskon, että löytyy käytäntö, että niitä katsotaan ikään kuin sormien läpi."


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti