sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Tutustu upean kirjan avulla Tallinnan vanhaankaupunkiin!

Tapio Mäkeläisen toimittama Tapion Matkassa - kirjasarjan uusin luomus Tallinnan Vanhakaupunki on oivallinen opas kaikille joita Tallinnan Vanhakaupunki vähänkään kiinnostaa. Peräti 352 sivuinen pehmeäkantinen kirja kertoo pintaa syvemmältä vanhankaupungin salat ja vähän enemmänkin. Kirjan parissa menee tovi jos toinenkin ja jos nyt etsit vaikkapa joululahjaa Tallinnan-matkaajalle tai Tallinnasta muuten vaan kiinnostuneelle, tämä on tämän vuoden SE juttu.

tallinna tutuksi, tallinna vanhakaupunki, tapio hämäläinen, opas tallinna

Kustantaja Arktinen Banaani esittelee kirjaa omilla sivuillaan ja kirjan voi hankkia heidän sivuiltaan. Kannattaa ottaa myös huomioon että mitä useamman kirjan tilaat kerralla, sitä pienemmäksi yksittäisen kirjan kustannukset muodostuvat.

Kirja esittelee kaikki Tallinnan Vanhankaupungin nähtävyydet yksityiskohtaisesti ja pitää sanoa että jo pidempään Tallinnassa käyneelle tästä kirjasta löytyy taatusti uuttakin tietoa. Kirjassa on peräti 352 sivua ja 272 värikuvaa joilla Tapio Mäkeläinen opastaa Vanhankaupungin saloihin.

Tallinnan Vanhankaupungin tornikierros - ja paljon muuta!


Kirjan aiheet alkavat mainiolla Tornikierroksella, jonka avulla kaikki Vanhankaupungin tornit tulevat tutuiksi. Tästä jatketaan Raatihuoneen seutuun, Pikk- ja Lai-kaduille ja niiden sivukaduille. Seuraavaksi vuorossa on nähtävyydet Vene-kadusta Merepuisteehen, Viru-katua ja Karja-katuja unohtamatta. Ja totta kai tutustutaan myös Toompeaan varsin laajasti. 

Kirja sisältää myös Vanhankaupungin historia osuuden ja paljon hyödyllistä tietoa hotelleista, kahviloista, pubeista ja vinoteekeistä ihan perus ravintoloita ja baareja unohtamatta. Lisäksi tarjolla on linkkejä suosituimpiin infopalveluihin.

Lataa kirjan esittely pdf-tiedosto ja tutustu kirjan ensimmäisiin 60 sivuun!

Tapion Matkassa - kirjasarja


Monelle Tallinnankävijälle Tapion Matkassa -kirjasarja on erittäin tuttu kirjasarja ja Tallinnan Vanhakaupunki on todella odotettu kirja, vaikka 2017 ilmestyikin Tapion Matkassa Tallinnaan I. Tallinnatutuksi suosittelee kaikkia kirjasarjan opuksia luettavaksi jos ne jostain eteesi tiensä löytävät. Tapion matkassa kirjasarja sisältää seuraavat:

- Tapion matkassa Pärnuun (2012 + täydennetty 2. laitos 2016)
- Tapion matkassa Kuresaareen (2013)
- Tapion matkassa Tarttoon (2013)
- Tapion matkassa Rakveren seudulle (2013)
- Tapion matkassa Haapsalun seudulle (2014)
- Tapion matkassa Saarenmaalle (2014)
- Tapion matkassa Viljantiin ja Mulgimaalle (2014)
- Tapion Matkassa Keski-Viroon (2015)
- Tapion Matkassa Hiidenmaalle (1. ja 2. versio 2016)
- Tapion Matkassa Narvaan ja Koillis-Viroon (1. ja 2. versio, 2016)
- Tapion Matkassa Tallinnaan I (2017)
- Tallinnan keskikaupunki (2018/2019)
- Tallinnan Vanhakaupunki (2019)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti