sunnuntai 3. lokakuuta 2021

Uue-Saaluse viinitilan viinejä nyt myös Callessa!

Monille Tallinnassa vieraileville vakiotuliaiset tarkoittavat jotain paikallista hyvää. Virossa valmistetut alkoholituotteet ovat olleet luonnollisesti pitkään suosittuja, mutta viime aikojen iso nousevana trendinä ovat olleet virolaiset käsityöviinit.

Mati ja Maris Kivistik - Uue-Saaluse viinitila

Yksi mielenkiintoisimmista viinitaloista on eteläisessä Virossa sijaitseva Uue-Saaluse viinitila. Kyseinen, vuonna 2016 perustettu perheyritys tuottaa vuosittain n. 9000 pulloa erilaisia viiniä, joiden makuelämykset vaihtelevat raparperistä pihlajanmarjoihin, aroniasta vadelmiin ja mustaviinimarjoista tyrniin ja japanilaiseen kvitteniin! Tuotevalikoimaan sisältyy 12 erilaista tuotetta, kuohuviinejä sekä valko- että punaviinejä. Kaikkia tuotteita voit ostaa paikan päältä ja Uue-Saaluse Wineryn kotisivuilta. Melkoisia herkkuja on siis tarjolla! Tilalla kasvatetaan itse virolaista viinirypälelajiketta (Solaris) ja tyrnimarjaa.

Viinitilan viinikellari

Uue-Saalusen lähes kaikissa tuotteissa on upea etiketti, jota komistaa maisema viinitilalta. Taitaa olla maailman ainoa viinitila, jonka etiketissä on kyseinen hemmottelulaitos? Viinitilan omistajat Maris ja Mati Kivistik ovat selvästi ylpeitä tästä omasta savusaunasta!

Tuotteiden etiketeissäkin löytyvä savusauna

Viinitilalla on mahdollisuus päästä tutustumaan itse viinitilaan ja maistelemaan tilan herkkuja. Ryhmille on tarjolla myös catering-palvelut ja erilaisia kokoushuoneita, joten olisiko tässä mainio kohde vierailulle? Tähän voi mainiosti yhdistää myös vaikkapa tutustumiskierroksen viinitilaa ympäröivään Haanja luonnonpuistoon. Kiinnostuitko? Lue lisää Uue-Saaluse viinitilan sivuilta ja varaa omalle ryhmällesi vierailu!

Uue-Saalusen viinitila kuuluu Eesti Veinitee -yhteisöön, johon kuuluu yhteensä 19 pientä viinitilaa ympäri Viroa.

Näissä maisemissa meili lepää

Uue-Saaluse viinejä nyt myös Callesta!

Nautica kauppakeskuksessa sijaitseva Calle -rajakauppa on ottanut neljä erilaista Uus-Saaluse viinitilan tuotetta myyntiin. Callesta voit tilata tai ostaa toistaiseksi näitä neljää tuotetta. Käy nappaamassa hyllystä tai tilaa omasi odottamaan noutoa tai tilaa tuotteille vaikkapa kuljetus omalle kotiovelle erilliseltä kuljetusyhtiöltä!


Uue-Saaluse viinimaistelu


Toimitus pääsi apujoukkoineen maistelemaan neljää eri viinitilan tuotetta. Kahden kuohuviinin ja kahden viinin kombo tarjosi mielenkiintoisia makuja ja tuotteita joita ei välttämättä itse tulisi napattua juomakaupan hyllyltä. Mutta kyllähän nyt kerran elämässä pitää maistaa tyrnikuohuviiniä ja aronia-mustaherukkaviiniä? Kahdesta kuohuviinistä ja kahdesta marjaviinistä parhaimmat pisteet saivat kuohuviinit.

Tilaa tuotteita viinitilan kotisivuilta tai käy nappaamassa pullot Callen myymälästä ostoskoriisi ja maista tuotteita itse.

Ruben - mustaherukkakuohuviini, 11%

Mielenkiintoinen, väriltään puolikuiva punainen mustaviinimarjasta valmistettu kuohuviini. Hieno pullo, ja sisältö on tehty vuoden 2018 mehukkaasta mustaviinimarjasadosta. 

Oikein samettista, kevyet kuplat omaava herkku, joka sopii vaikkapa paahdetun ankan tai kalkkunan kerta tai vaikkapa kovempien (yli 6 kk kypsytettyjen) juustojen kera nautittavaksi.





Testiryhmän mietteitä:

"Kiva suutuntuma" - Katja
"Poreilee voimakkaasti" - Marja-Leena
"Maku on sama kuin viinimarjamehua ja vichyä sekaisin" - Pekka
"Tuoksuu yllättävän paljon alkoholille" - Petteri

Tyrnikuohuviini, 11,5%

Todella raikas ja pirteä puolikuiva kuohuviini, joka sopii esimerkiksi vaalean kalan ja pehmeiden juustojen kanssa ja toki myös jälkiruuan oheen.

Erikoisuus sopii toki myös ihan vaan nautiskeluun. Onkohan tällä jopa positiivisia terveysvaikutuksia, superfoodia nestemäisessä muodossa!







Testiryhmän mietteitä:

"Poreilee kuohuviiniksi jopa liikaa" - Pekka
"Kauniin värinen juoma, pienet kuplat" - Petteri
"Ei kovin miellyttävä, voimakas tuoksu" - Marja-Leena
"Mieto maku odotuksiin verrattuna" - Katja


Mustaherukka - Vadelmaviini, 12,5%

Puolikuiva mustaviinimarjan ja vadelman tuoksuja ja makuja tarjoileva viini, jossa todellakin runsaat aromit. Hapokkuus sopii erinomaisesti paahdetun ankan ja possunlihan kanssa. 










Testiryhmän mietteitä:

"Melkoisen tumma marjaviini väriltään ja maultaan" - Katja
"Kävisi mainiosti glögin pohjaksi" - Marja-Leena
"Kumpikaan marja ei maistu selvästi" - Pekka
"Väkevän viinin jopa hieman pistävä tuoksu" - Petteri

Aronia - Mustaherukkaviini, 11,0%

Puolikuiva viini, joka valmistettu Aronian marjoista ja mustaviinimarjoista. Viini kätkee sisäänsä vuoden 2018 aurinkoisen kesän erinomaisesti kasvaneet tuotteet. 

Aronian tanniinit ja mustaviinimarjan marjaa havaittavissa. Oivallinen hyvin kypsyneiden juustojen ja riistalihan kanssa.




Testiryhmän mietteitä:

"Tiettyjen juustojen kanssa voisi toimia" - Katja
"Hillona kombo hyvä, mutta viinin tanniinit isossa osassa" - Petteri
"Hapan ja jopa karvas maku" - Pekka
"Hieman vaatimaton marjaviini" - Marja-Leena

Kiitos testiryhmän jäsenille arvioista!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti