tiistai 9. elokuuta 2022

Tallinnassa riittää puuhaa ympäri vuoden


Kuva: Pixabay.com


Tiesitkö, että Tallinnan Vanhakaupunki ja muut nähtävyydet muokkautuvat erilaisiksi kokemuksiksi vuodenajasta riippuen? Ihastu Tallinnan kauneuteen ja nappaa parhaimmat vinkit niin kaveriporukan rientoihin, kuin koko perheen kanssa puuhaamiseen!


Koe kauneus Tallinnan ympärillä


Tallinna on tullut tutuksi monelle suomalaiselle, mutta harva kuitenkaan on käynyt välttämättä satamaa tai Vanhaakaupunkia pidemmällä. Kauniit puistoalueet ja vihertävyys ovat osana Tallinnan komeaa kaupunkimaisemaa kesäisin. Vehreys saa niin lomalaiset, kuin kaupunkilaisetkin liikkeelle.


Tallin Card on loistava vaihoehto, jos sinua tai perhettäsi kiinnostaa Tallinnan kulttuurilliset nähtävyydet. Sen avulla pystyy liikkumaan Tallinnan julkisessa liikenteessä, kuten raitiovaunuissa ja busseissa. Sen lisäksi kortilla pääsee jonojen ohi parhaimpiin nähtävyyksiin!


Tallinnan TV-torni ja ulkomuseo kiehtovat


Tallin Cardilla pääsette kätevästi myös tähän komeaan nähtävyyteen! Jos et ole käynyt Tallinnan korkeassa TV-tornissa, on aika käydä katsomassa sieltä näkyviä huikeita maisemia.


Kannattaa kuitenkin muistaa, että torniin pääsee kerralla 100 vierasta, joten kannattaa olla liikkeellä esimerkiksi aikaisin aamulla, jos ei halua pettyä siitä, että joutuu menemään sinne toisella kertaa, jos omalla yrityskerralla sisälle ei mahdu.


Tallinnan eläintarha


Eläintarha Tallinnassa on varsinkin lapsiperheille ainutlaatuinen kokemus. Kun näytät Tallinn Cardia vihreälle lukulaitteelle, pääset astumaan portista sisään. Eläintarhassa on paljon nähtävää, kuten sarvikuonoja, elefantteja, apinoita ja jääkarhuja sekä muita eksoottisia lajeja.


Samalla voit halutessasi tukea eläintensuojelutoimintaa. Voit ostaa lipun, jolla rahoitetaan esimerkiksi arokissan sekä sumatransarvikuonoa, jotka ovat lajeiltaan erittäin uhanalaisia. 


Eläintarha sijaitsee ainoastaan viidentoistaminuutin ajomatkan päästä Tallinnan keskustasta ja sinne pääsee menemään helposti julkisella liikenteellä suoraan eläintarhaalle.


Matka on edullinen sijoitus mukaviin hetkiin


Kuten moni suomalainen tietää, on Tallinnaan matkustaminen varsin edullista. Varsinkin jos sattuu asumaan Etelä-Suomessa, ei laivasatamaan pääseminenkään maksa maltaita. Toki myös muualta Suomesta Helsingin satamaan pääsee matkustamaan pakettimatkojen bussikuljetuksilla tai halpabussiyhtiöillä todella edullisesti.


Jos raha on tiukassa, on Saldon joustoluotto oiva apu matkan rahoittamiseen. Pystyt käyttämään joustoluottoa kätevästi kuin luottokorttia, mutta vieläkin paremmilla ominaisuuksilla. Korkoa tai kuluja ei tarvitse maksaa, kuin nostettavasta lainan osasta ja myös takaisinmaksuajan pystyy neuvottelemaan juuri itselle sopivaksi.


Tallinnaan pääseekin tosiaan matkustamaan edullisesti, varsinkin jos Tallinnassa viipyy vain päiväretkellä, eikä hanki hotellimajoitusta Viron puolelta. Silloin päivän aikana ehtii viihtymään esimerkiksi Vanhassakaupungissa, eläintarhassa, eri ravintoloissa käyden tai ihan vain keskustassa shoppaillen. Myös alkoholia moni suomalainen haluaa tuoda tuliaisena sen edullisemman hinnan vuoksi.


Joulutori on upea ilmestys


Moni turisti ihastuu Tallinnaan talven aikaan, sillä siellä riittää paljon nähtävää niin jouluna, kun uutena vuotenakin. Vanhastakaupungista tulee oikea talven ihmemaa, sillä siellä on upeita valoja, joulukoristeita ja vanha arkkitehtuurius tekee tunnelman sellaiseksi, kuin kävelisi joulun taikakylässä.


Joululahjoja saa ostettua Tallinnan joulutorilta ja sieltä saakin esimerkiksi paikallisia käsitöitä, joita varmasti arvostetaan. Tallinassa sijaitsee esimerkiksi Virolaisen käsityön talo eli “käsityömaja” sekä Kaarmanin kauppa. Monissa käsityökaupoissa on myös erilaisia joulupajoja, joihin voi mennä mukaan tekemään joulukoristeita tai piparkakkuja joulumusiikin soidessa taustalla.


Kannattaa kuitenkin pukeutua lämpimästi tai käydä ostamassa lämpimät, Virolaiset lapaset käsiin. Meren ollessa läsnä, on Virossa talvella kylmä tuuli, joka voi tuntua iholla kovana pakkasena. 


Mene siis rohkeasti kohtaamaan Tallinnan upeus eri vuodenaikoina, sillä nähtävää riittää ympäri vuoden! Ota myös rohkeasti selvää ympäri Viroa olevista ravintoloista sekä kaupoista, jotka eivät välttämättä ole täynnä turisteja. Saatat yllättyä siitä, miten erilaisia makumaailmoja ja muuta ihanaa kaupungista löydätkään.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti