perjantai 2. syyskuuta 2022

Veli Tapiolta kappale kipeästä ja ajankohtaisesta aiheesta: Halpa Tallinna on muisto vain

Tallinnan viimeaikainen merkittävä hintatason nousu on tuottanut myös uutta musiikkia. Maanläheistä suomipoppia ja modernia iskelmää yhdistelevä tuore artisti, Veli Tapio, on tarttunut aiheeseen uudessa kappaleessaan. Hänen neljäs singlensä kantaa nimeä Halpa Tallinna on muisto vain. Tapio kertoo tuoreesta kappaleesta seuraavasti:

"Näin viimevuoden lopulla jutun Iltalehdessä, missä todettiin jotakuinkin, että "Halpa-Tallinna on enää muisto vain". Tämä toimi sitten omien kokemusteni lisäksi innoittajana kappaleelle. Monia koskettava, ehkä hieman traaginenkin aihe, mutta ehdottomasti kappaleen arvoinen. Tositarina kuitenkin, kuten kaikki kappaleeni.

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Ville Kela sekä tuottanut Jukka Backlund. Kela ja Backlund ovat olleet mukana myös Veli Tapion aiemmilla julkaisuilla. Tallinna ei laulun aiheena ole täysin ennenkuulumaton. Tapio toteaa kappaleesta näin:

”Tallinnasta on tehty paljon lauluja, mutta inflaatiosta vähemmän. Paikkaan nyt sitten osaltani tätä puutetta. Tallinna on kuitenkin mielletty Suomessa perinteisesti kaupungiksi, jossa on - lauluani mukaillen - halvempi hintataso, kuin esimerkiksi Tampereella."

Kansantaiteilijaksi julistautuvan Veli Tapion kappaleet kertovat tarinoita tavallisesta suomalaisesta elämästä 2020-luvulla. Musiikillisiksi esikuvikseen hän mainitsee mm. Olavi Virran, Junnu Vainion ja Gösta Sundqvistin. Tähän mennessä Veli Tapio on ehtinyt julkaista kolme singleä: Kesäinen ja raikas, Soppaa ja keittoo sekä Etsä oo maailmanmestari? Seuraavien singlejen on määrä ilmestyä vielä tämän vuoden aikana ja myös ensimmäistä joulubiisiä on lupa odottaa marraskuussa. Veli Tapion debyyttialbumi julkaistaan ensi vuoden alussa.

Kappale on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa. Veli Tapiota voi seurata Instagramissa ja Facebookissa.

Spotify-linkki: 

Klikkaa tästä Spotify auki

Veli Tapion Instagram: 

www.instagram.com/veli.tapio/

Veli Tapion Facebook: 

www.facebook.com/people/Veli-Tapio/100082693814104/Ei kommentteja :

Lähetä kommentti