tiistai 23. toukokuuta 2023

Tutustu Tallinnan piilotettuihin jalokiviin

Tutustu Tallinnan piilotettuihin jalokiviin: Ainutlaatuisia viihde- ja kulttuurikokemuksia vierailijoille

Viron pääkaupunki Tallinna on historiallisesti, kulttuurisesti ja viihteellisesti rikas matkakohde. Kaupungin vanhakaupunki ja suositut nähtävyydet, kuten Toompean linna ja Pyhän Olavin kirkko, ovat jokaisen vierailijan pakollisia nähtävyyksiä, mutta Tallinnassa on myös monia piilotettuja helmiä, jotka tarjoavat ainutlaatuisia ja ikimuistoisia kokemuksia. Tässä artikkelissa tutustumme joihinkin Tallinnan vähemmän tunnettuihin nähtävyyksiin omituisista museoista maanalaisiin baareihin ja kaikkeen siltä väliltä.



www.pixabay.com/images/id-3737128/ 

KGB-museo

Historian pimeämmästä puolesta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti vierailla KGB-museossa. Viru-hotellissa sijaitseva museo tarjoaa katsauksen Neuvostoliiton salaisen poliisin toimintaan kylmän sodan aikana. Kävijät voivat nähdä KGB:n käyttämät valvontalaitteet, joilla se vakoili hotellivieraita, sekä tutustua ilmiantajien värväämiseen käytettyihin taktiikoihin.


Museo ei ole suuri, mutta se on täynnä kiehtovia esineitä ja tietoa. Opastettu kierros on erittäin suositeltava, sillä asiantunteva henkilökunta pystyy antamaan lisätietoja ja vastaamaan kysymyksiin.

Patarein vankila

Toinen nähtävyys Tallinnan neuvostoaikaisesta historiasta kiinnostuneille on Patarein vankila. Tämä entinen vankila, joka sijaitsee aivan vanhankaupungin edustalla, on säilytetty museona ja kulttuurikeskuksena. Vierailijat voivat tutustua pimeisiin ja aavemaiseen selliin, oppia vankilan historiasta ja nähdä ihmisoikeuskysymyksiä käsitteleviä näyttelyitä.


Vankila oli käytössä vuoteen 2004 asti, ja sen aavemainen tunnelma ei ole heikkohermoisille. Se on kuitenkin ainutlaatuinen ja tärkeä osa Viron historiaa, johon kannattaa tutustua.

NUKU-teatteri

Kevyempää kulttuurikokemusta varten NUKU-teatteri tarjoaa nukketeatteriesityksiä ja muita esityksiä kaikenikäisille. Teatterilla on pitkä historia, joka ulottuu vuoteen 1952, ja siitä on tullut Tallinnan rakastettu instituutio.


Nukketeatteriesitykset eivät ole vain lapsille - monet esitykset on suunnattu aikuisille, ja niissä käsitellään monimutkaisia teemoja. Teatterissa järjestetään myös muunlaisia esityksiä, kuten näytelmiä ja musikaaleja.

Pohjalan panimo

Käsityöoluen ystävien kannattaa poiketa Pohjalan panimossa, joka sijaitsee aivan vanhankaupungin ulkopuolella. Panimo tarjoaa erilaisia ainutlaatuisia ja herkullisia oluita, joista monet ovat saaneet vaikutteita virolaisista perinteistä ja raaka-aineista.


Maisteluhuoneen lisäksi panimossa on myös ravintola, jossa tarjoillaan modernia virolaista ruokaa. Vierailijat voivat osallistua panimokierrokselle, jossa he voivat tutustua panimoprosessiin ja yrityksen historiaan.

Laboratoorium

Telliskiven luovassa kaupungissa sijaitseva Laboratoorium on erilainen baari. Maanalainen baari on sisustettu steampunk-teemalla, ja siellä on tarjolla ainutlaatuisia cocktaileja, jotka on valmistettu kotitekoisista raaka-aineista.


Baarissa järjestetään myös tapahtumia, kuten lautapeli-iltoja ja elokuvanäytöksiä. Se on loistava paikka rentoutua ja nauttia ainutlaatuisia drinkkejä omituisessa ilmapiirissä.

Nõmme Market

Jos haluat maistaa paikallista elämää, vierailu Nõmme Marketissa on ehdoton käyntikohde. Nämä markkinat sijaitsevat aivan kaupungin keskustan ulkopuolella, ja ne tarjoavat erilaisia tuoretuotteita, lihaa ja muita elintarvikkeita. Tarjolla on myös casino, käsitöitä, vaatteita ja muita tavaroita.


Markkinat ovat hyvä paikka kokeilla paikallisia herkkuja, kuten mustaa leipää tai savustettua kalaa. Se on myös hyvä paikka ostaa matkamuistoja ja lahjoja.

Fotografiska Tallinn

Vuonna 2019 avattu Fotografiska Tallinn on Telliskiven luovassa kaupungissa sijaitseva nykyvalokuvamuseo. Museossa on sekä paikallisten että kansainvälisten taiteilijoiden näyttelyitä, ja siellä järjestetään säännöllisesti kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, esityksiä ja työpajoja. Nykyaikaisesta taiteesta kiinnostuneille Kumun taidemuseo on ehdoton vierailukohde.


Tallinnan toinen ehdoton nähtävyys on Seaplane Harbour, entisessä lentokonehallissa sijaitseva merimuseo. Museossa esitellään Viron merenkulun historiaa, ja siellä on lukuisia interaktiivisia näyttelyitä ja yli 200 aitoa merenkulun esinettä. Kävijät voivat tutustua historiallisiin laivoihin ja sukellusveneisiin, kokeilla sukellusveneen simulaattoria ja jopa kiivetä Viron laivaston 1920- ja 30-luvuilla käyttämän vesilentokoneen Short 184:n täysimittaisen kopion kyytiin. Lentosatama on erinomainen nähtävyys perheille, sillä lapset voivat tutkia ja leikkiä samalla, kun he oppivat Itämeren historiasta.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti