perjantai 18. tammikuuta 2013

m/s Finlandia - suomalainen alus Tallinnaan

Toimitus kävi tällä viikolla testaamassa uusimman Tallinnan-liikenteen tulokkaan. Vaikka laiva onkin Tallinkin m/s SuperStarin sisaralus, ei näitä kahta alusta voi täysin samanlaiseksi alukseksi sanoa. Eckerölinen m/s Finlandia oli todellakin kodikkaampi ja arkipäiväristeilyllä tekemistä riitti. Laiva ei ollut läheskään täynnä, joten väljääkin oli.

Erityisen hyvää laivassa oli suuri myymäläosasto, joka oli rakennettu laivan etuosaan. Tuossa kohtaa Superstarilla on ravintolan ensimmäinen kerros, mutta yhden kerroksen leikkaaminen Finlandialla pois ravintolasta ei ollut ollenkaan huono ratkaisu, päinvastoin.

Laiva oli kodikas, eikä tarvinnut Tallinkin tapaan juoda kertakäyttötuopeista. Terminaalirakentaminen on ilmeisesti vaiheessa, sillä Länsisatamassa käytetään Tallinkin laituria ja Tallinnassa tultiin ilmeisesti Viking Linen laituriin. Tallinnasta lähdettiin pois vastakkaisesta laiturista ja siirtyminen laivaan tapahtui autokannen ylimmäisen kerroksen kautta. Opastusta oli matkalla riittämiin ja autokansikin oli hyvin verhoiltu. Eräskin vanhempi herrasmies kysyi autokannen hissiä odotellessa että meneekö tämä hissi m/s Finlandialle.

Ja ennen kaikkea henkilökunta oli ystävällistä ja taattua Eckeröline-laatua. Kyllä sen vaan huomaa eron kun näillä eri paateilla reissaa.

Tästä vielä Finlandian uusille sivuille, jossa mm. 360 -kuvia laivan sisältä.
http://finlandia.eckeroline.fi/


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti