perjantai 18. heinäkuuta 2014

Alkoholin tuontiohjeet hiertävät

Tullin ohjeistamat tuontikiintiöt ovat olleet kuun alusta alkaen voimassa. EU:n ja tavaran vapaan liikkumisen malli ei toimi tässäkään tapauksessa kun valtion byrokraatit koittavat keksiä lain puitteissa ja lakia rikkoen erilaisia ohjeita ja säädöksiä kansalaisen elämää vaikeuttamiseksi.

Jo nyt on blogin ylläpitäjillekin kuulunut kauhutarinoita siitä, kun ei olekaan uskallettu ottaa kahta lonkerolaatikkoa yhden sijaan mukaan laivalta, jospa vaikka paha tullimies sen toisen vie ja nappaisee sakot päälle. Pelottelukampanja on siis osittain onnistunut.

Tullin ohjeistus on nimenomaan ohje, ei ehdoton raja. Samat ohjearvot ovat olleet pidempään jo voimassa esimerkiksi Tanskan ja Saksan välillä, mutta eipä siellä oikein valvota tätä. Johtuen toki siitä että hinnanero ei ole niin suuri mitä se on Viron ja Suomen välillä.

Iltalehdessä puidaan jälleen tänään tätä asiaa ja tästä pääset siihen juttuun. Kommenteissa on asiallisia ja asiattomia kannanottoja, popkornit mikroon ja lukemaan.

Edelleen, omaan käyttöön saa tuoda niin paljon kuin haluaa. Sitä ei mikään ohje kiellä.

3 kommenttia :

  1. Osaako kukaan kertoa miten Tallink PreOrder toimii nyt jalkamatkustajien kohdalla? Sivuilla mainitaan, että tuotteet pakataan valmiiksi ja ne noudetaan laivan supermarketista. Miten ne pakataan? Eli onko esim. kärryillä tms. millä ne saa sitten työnnettyä laivasta ulos?

    VastaaPoista
  2. Kokemus n.kuukauden takaa. Kärryillä ovat, ja kelmut ympärillä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Varmistin tuoreen tiedon vielä yhtiöstä ja ovat tosiaan pakattuina niille vedettäville kärryille, jotka asiakas saa sitten pitää.

    VastaaPoista