torstai 16. toukokuuta 2019

Tallink ja Silja Line uudet laivaviinit - mukana myös ensimmäistä kertaa rosé-viini!

Jälleen on pari vuotta kulunut edellisistä valinnoista ja taas on sen aika. Uudet laivaviinit rantautuvat laivojen myymälöihin toden teolla ensi viikolla. Tällä kertaa mukaan on saatu myös trendikäs rosé -viini!

TallinkSiljan viinivalinnat tehdään tarkasti yhteensä 14:a sommelierin ja viiniasiantuntijan voimin. Jokaiselta TallinkSiljan laivalta on vähintään yksi henkilö mukana raadissa. Yhteensä maistetaan jopa 120-150 eri viiniä ja olutta ja valitut tuotteet ovat käyneet läpi ison valintaprosessin.

Nyt Tallinkin ja Silja Linen viinit seuraavalle kaksivuotiskaudelle on valittu ja tässä ne ovat:

tallink silja tallinksilja laivaviinit 2019 toukokuu laivan viini

Champagne Ayala Brut Majeur Extra Age - 29.90 € - Sampanja

Neljän vuoden ikäinen Ayalan tilalta, pitkä kypsymisprosessi tuntuu sampanjan syvyytenä ja helmeilevänä aromikkuutena. Raikas juoma sopii erityisesti kalaruoille, juustoille, vaalealle lihalle ja ihan sellaisenaan.

La Gioiosa Aurea Blanc de Blancs Brut - 8.50 € - Kuohuviini

Blanc de blanc -proseccon valmistuksessa on käytetty ainoastaan valkoisia rypäleitä ja proseccohan tunnetusti sopii niin arkeen kuin juhlaan ja ihan mihin vuodenaikaan tahansa. Tämä prosecco sopii erinomaisesti merenelävien tai kala-annosten kanssa nautittavaksi. 

Allegranza Tempranillo – Shiraz - 8.50 € - Punaviini

Espanjalainen Allerganza Tempramillo oli tämän valinnan sokkotestin voittaja. La Manchan alueen Allerganza on hedelmäinen ja raikas ja se sopii mainiosti grilliruokien kera nautittavaksi, toki menee ihan myös sellaisenaan vaikkapa seurustelujuomana.

Montgravet Sauvignon Blanc Premium - 8.50 € - Valkoviini

Riesling sai väistyä ja tilalle tuli etelä-ranskalainen Montgravet. Sauvignon blanc -viini on oivallinen valinta merenelävien ja kalojen kanssa nautittavaksi. Miksei myös salaattien ja muiden kevyiden ruokien aisapariksi. 

Henri Gaillard Rose Mediterranée - 7.90 € - Roséviini

Ensimmäistä kertaa valitaan myös laivan rosé-viini ja eteläranskalainen trendiviini sopii erityisesti täyteläisille riharuoille, graavilohelle ja jälkiruokien kanssa nautittavaksi. Ja ihan ympäri vuoden, tämä ei ole vain kevään ja kesän herkku.


Lisäksi laivan oluiksi valittiin Puhaste-panimon Lighthouse Porter 5,8% - 3.50€ ja Nils Oscar -panimon luomulager nimeltään Kapten Balder, 5,1% - 3.50€. Ensimmäinen sopii mukavasti liharuoille ja suklaisille jälkiruoille karamellimaisuudensa vuoksi, jälkimmäistä suositellaan nautittavaksi merenelävien ja grillattujen liharuokien kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti