TallinkSiljan viinivalinnat tehdään tarkasti yhteensä 14:a sommelierin ja viiniasiantuntijan voimin. Jokaiselta TallinkSiljan laivalta on vähintään yksi henkilö mukana raadissa. Yhteensä maistetaan jopa 120-150 eri viiniä ja olutta ja valitut tuotteet ovat käyneet läpi ison valintaprosessin.
Nyt Tallinkin ja Silja Linen viinit seuraavalle kaksivuotiskaudelle on valittu ja tässä ne ovat:
Champagne Ayala Brut Majeur Extra Age - 29.90 € - Sampanja
Neljän vuoden ikäinen Ayalan tilalta, pitkä kypsymisprosessi tuntuu sampanjan syvyytenä ja helmeilevänä aromikkuutena. Raikas juoma sopii erityisesti kalaruoille, juustoille, vaalealle lihalle ja ihan sellaisenaan.
La Gioiosa Aurea Blanc de Blancs Brut - 8.50 € - Kuohuviini
Blanc de blanc -proseccon valmistuksessa on käytetty ainoastaan valkoisia rypäleitä ja proseccohan tunnetusti sopii niin arkeen kuin juhlaan ja ihan mihin vuodenaikaan tahansa. Tämä prosecco sopii erinomaisesti merenelävien tai kala-annosten kanssa nautittavaksi.
Allegranza Tempranillo – Shiraz - 8.50 € - Punaviini
Espanjalainen Allerganza Tempramillo oli tämän valinnan sokkotestin voittaja. La Manchan alueen Allerganza on hedelmäinen ja raikas ja se sopii mainiosti grilliruokien kera nautittavaksi, toki menee ihan myös sellaisenaan vaikkapa seurustelujuomana.
Montgravet Sauvignon Blanc Premium - 8.50 € - Valkoviini
Riesling sai väistyä ja tilalle tuli etelä-ranskalainen Montgravet. Sauvignon blanc -viini on oivallinen valinta merenelävien ja kalojen kanssa nautittavaksi. Miksei myös salaattien ja muiden kevyiden ruokien aisapariksi.
Henri Gaillard Rose Mediterranée - 7.90 € - Roséviini
Ensimmäistä kertaa valitaan myös laivan rosé-viini ja eteläranskalainen trendiviini sopii erityisesti täyteläisille riharuoille, graavilohelle ja jälkiruokien kanssa nautittavaksi. Ja ihan ympäri vuoden, tämä ei ole vain kevään ja kesän herkku.
Lisäksi laivan oluiksi valittiin Puhaste-panimon Lighthouse Porter 5,8% - 3.50€ ja Nils Oscar -panimon luomulager nimeltään Kapten Balder, 5,1% - 3.50€. Ensimmäinen sopii mukavasti liharuoille ja suklaisille jälkiruoille karamellimaisuudensa vuoksi, jälkimmäistä suositellaan nautittavaksi merenelävien ja grillattujen liharuokien kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti