torstai 27. kesäkuuta 2019

Lidl on rantautumassa Tallinnaan - milloin aukeaa ensimmäinen myymälä?

Kauan siitä on puhuttu ja kauan sitä on toivottu. Viimeisimpien tietojen mukaan nyt ollaan jo varsin pitkällä ja kaukana ei ole se hetki kun Lidl Eesti avaa Tallinnassa ovensa. Mitä, missä ja milloin, siitä ei ole vielä varmaa tietoa. Ainoa varma asia on se, että Lidl on viime aikoina hankkinut useamman tontin ja rakennuslupia on haettu useammalle tontille. Viiden - kuuden kaupan kokonaisuus voi olla pystyssä jo muutamassa vuodessa. Lidl myymälät ovat siis tulossa myös Tallinnaan ja muualle Viroon! Kuluttajallehan tämä taitaa tietää edullisempia hintoja?


Yksi näistä myymälöistä on saanut jo rakennusluvan ja muutama on Tallinnan kaupungin byrokratian rattaissa. Ensimmäinen rakennuslupa on myönnetty Lasnamäkeen, osoitteeseen Tähesaju tee 4, mutta varmaa ei ole se onko tämä Tallinnan ja Viron ensimmäinen avattava Lidl. Monelle paikka on tuttu, lähellä on mm. Selver ja Tondiraban Jäähalli.

Kolme rakennuslupaa on myös vireillä, yksi näistä on Haaberstissa sijaitseva Rannamöisa tee 12a, joka on iso tontti. Tulisiko keskusvarasto jopa tuohon osoitteeseen yhdessä liikkeen kanssa? Kristiinen kaupunginosassa Söpruse pst 153 osoitteessa on todennäköinen kohde Lidl-myymälälle, tuolla tontilla on Olerexin kylmäasema ja entisen autokorjaamon rakennus, joka on nyt jo purettu lähes kokonaan. Kolmas on osoitteessa Karjavälja 12, paikka on aivan Mustika Keskuksen vieressä.

 Skepast ja Puhkim OÜ / ERR
Lisäksi Lidl aikoo rakentaa Paavli-kadulle Pohjois-Tallinnaan, Raadiku-kadulle Mustakiveen. Näiden lisäksi Lidl on hankkinut Tallinnasta muutamia muita tontteja, tällä hetkellä on tiedossa myös että Lidlillä on hallinnassaan tontteja mm. Narvassa ja Tartossa. Lidl aikoo siis tosissaan valloittaa Tallinnan jollain aikataululla. Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan mikä mahtaa olla ensimmäinen avattava myymälä ja missä se sijaitsee!

Lidl hakee jo täyttä häkää henkilökuntaa, joten kovin kaukana ensimmäisen myymälän avautuminen ei voi olla.

Lähde: ERR

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti