keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Rahtilaivalla Tallinnaan ja takaisin?

Kesä 2019 on tuonut uusia tuulia Tallinnaan matkaamiseen. Ei, tunneli ei ole vielä valmis eikä sitä ole vielä edes aloitettu rakentamaan, mutta rahtialuksille ihan tavallinen turisti pääsee nyt ensimmäistä kertaa näin laajamittaisesti matkustamaan. Paikkoja on rajoitetusti ja mukana tulee olla auto - siinäpä ne isommat speksit. Monelle reitti Vuosaari - Muuga ja Muuga - Vuosaari on varmasti mielenkiintoinen uusi tuttavuus.

Tallink ehätti ensin markkinoille oman Seawind-aluksensa kanssa ja ensimmäiset varattavissa olevat reissut ovat jo 12.6.2019 alkaen. Eckeröline saa oman aluksensa (Finbo Cargo) valmiiksi pienten pintaremonttien myötä kesäkuun loppupuolella ja on sen jälkeen valmis kuljettamaan autollisia matkustajia Suomen ja Viron välillä.

vuosaari, muuga, tallink, seawind, tallinna, helsinki, tallinna tutuksi
Kuva (c) Tallink.com
Viimeisimpien käänteiden jälkeen myös Eckerölinen alus ajaa linjalla Vuosaari - Muuga - Vuosaari, aikaisemmin aluksen oli tarkoitus ajaa suoraan Tallinnan satamaan. Tallinnan kaupunki vastusti tätä päätöstä isosti ja neuvotteluiden jälkeen Eckeröline ajattaa aluksensa Tallink Seawindin tapaan siis Muugaan ja näin tämän aluksen tuoma rekkaralli siirtyy pois kaupungin keskustasta. Fiksua.

muuga, vuosaari, tallinna, helsinki, finbo cargo, tallinna tutuksi
Kuva (c) Eckeröline.fi

Satamat kaupunkien ulkopuolella - hyvät yhteydet!


Muuga sijaitsee vain n. 15 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta, kohtuullisen hyvien liikenneyhteyksien päässä. Yhteyksiä ja infraa on luvattu myös parantaa ja se tekee tästä vaihtoehdosta varsin houkuttelevan. Muugasta pääsee helposti esim. kohti Narvaa, Tarttoa ja Pärnua, ilman että tarvitsee ihan Tallinnan keskustaan saakka ajaa.
Vuosaaren satama on vielä parempien liikenneyhteyksien päässä autoilijoille, jotka tulevat esimerkiksi Kehä III alueelta tai pidemmältä. Matkaa keskustasta Vuosaareen on muutama kilometri Muugan ja Tallinnan välimatkaa enemmän. Käytännössä Vuosaaren satama on Kehä III:n päässä, aivan idässä. Jos haluaa pysyä poissa kaupunkien keskustoista, tässä onkin hyvä vaihtoehto matkaamiseen.


Aikataulut Vuosaari - Muuga ja Muuga - Vuosaari


Tallink Seawind alus matkaa Tallinnaan päin neljä tuntia, paluu tapahtuu puoli tuntia nopeammin. Lauantaisin Seawind ei aja tällä reitillä, joten maanantaista perjantaihin Vuosaaresta Muugaan pääsee kello 13:00 - 17:00 ja lepakkovuorolla 23:30 - 03:30. Yövuoro ajetaan myös sunnuntaisin. Muugasta Vuosaareen ajetaan maanantaista perjantaihin kello 07:00 - 10:30, lisäksi arkisin ja sunnuntaisin on 18:30 - 22:00 vuoro. Tallink Seawindin aikataulun löydät täältä.

Tallink hinnoittelun mukaan henkilömaksu per suunta on 10 euroa, autolta maksu on 20€.

tallink, seawind, aikataulu, muuga, vuosaari, tallinna tutuksi, tallinna
Kuva (c) Tallink

Eckeröline Finbo Cargo ajaa arkisin Vuosaaresta Muugaan kello 11:00 - 13:45 ja 19:15 - 22:00. Lisäksi iltavuoro ajetaan sunnuntai-iltana. Muugasta Vuosaareen Eckeröllä pääsee 15:15 - 18:00 kaikkina päivinä paitsi lauantaisin, lisäksi yövuoroa on tarjolla 23:30 - 07:00 kaikkina muina päivinä paitsi perjantaisin ja lauantaisin. Eckerölinen rahtiaikataulun löydät täältä.

Eckerölinen hinnoittelua emme vielä löytäneet yhtiön kotisivuilta.

eckeröline, aikataulu, vuosaari, muuga, tallinna, finbo cargo, tallinnatutuksi
Kuva (c) Eckeröline

Ehkäpä näitä pitää kokeilla kesällä? Aiotko sinä matkata auton kanssa Tallinnaan tavallisesta poikkeavalla reitillä? Kaljaralli sai nyt vaihtoehtoisen reitin?Ei kommentteja :

Lähetä kommentti