maanantai 31. tammikuuta 2022

Mikä meitä kiehtoo Virossa?

Se vapauden ja jännityksen tunne on kiehtova, kun istahdat yhdelle laivan suurista ikkunoista ja katsot aavalle merelle. Odotettavissa on ruokailu pitkällä kaavalla seisovassa pöydässä, shoppailua ja elämyksiä Tallinnan puolella. 

Mikä meidät saa suuntaamaan vuosi toisensa jälkeen aina uudestaan ja uudestaan Viroon?

Pieni maa täynnä elämyksiä, kulttuuria ja nähtävyyksiä

Kaduilla kulkiessa voi tuntea olonsa hyvin kotoisaksi, kun puheensorina on niin tutun oloista ja jollain tapaa jopa viehättävää. Jos kaipaat pientä hengähdyshetkeä arkeen ja haluat päästä nauttimaan tästä tunnelmasta, niin voit vilkaista löytyisikö apua unelman toteuttamiseen Kiirlaenud-sivustolta. 

Viro on jo pitkään ollut todella suosittu matkailukohde suomalaisten keskuudessa. On helppo yhtyä siihen, että maa on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, kaunista luontoa ja merta sekä ainutlaatuisia elämyksiä. Omalla tavallaan näitä tarjoaa kuitenkin mikä tahansa maa. 

Mikä meidät saa kerta toisensa jälkeen ottamaan suunnan tänne ja mikä maassa kiehtoo? 

Vaikeuksien kautta itsenäisyyteen

Viro on suhteellisen nuori maa, joka oli Neuvostoliiton hallinnassa aina vuoteen 1991 asti. Voimme kokea tämän pienen kansan kanssa hengenheimolaisuutta, kun olemme käyneet historian aikana hyvin samantyylisiä vaihteita läpi.

Voimme samaistua virolaisten tahtoon pysyä pienenä maana maailman kehityksessä mukana, kuitenkaan unohtamatta yhteisöllisyyttä ja matkaa suuren maan alaisuudesta itsenäisyyteen. Lisäksi äidinkielet muistuttavat toisiaan ja luonteemme ovat hyvin samantyylisiä.

Nämä kaikki asiat kun yhdistetään kauniiseen kaupunkiin, loistaviin palveluihin, kulttuurielämyksiin ja kauniiseen luotoon, niin ei voida pitää ihmeenä, että siihen halutaan palata aina uudestaan. 

Suomalaisen ostoslista Viroon

Aikanaan suomalaiset suuntasivat ostoksille Tallinnaan. Tuliaisena tuotiin kaikkea halpaa käsitöistä vaatteisiin, mutta nykyään tämän tyyliset ostokset tehdään kansainvälisistä verkkokaupoista. 

Toki matkalaukkuun lähtee monesti mukaan etenkin juomia, makeisia ja kosmetiikkaa. Enää meillä ei ole kuitenkaan samanlaista tarvetta liikkua halpojen hintojen perässä, kun Suomessa hintataso on laskenut. 

Maahan suunnataan kuitenkin yhä useammin ihan vain hemmottelemaan itseä vaikka kylpylässä, hyötymään kauneudenhoitopalveluista tai ihan vain nauttimalla hyvästä ruuasta. Ei ole myöskään harvinaista käyttää tarjolla olevia terveyspalveluita, joka saattaa loppupelissä tulla huomattavasti halvemmaksi kuin kotimaassa.  

Osa tulee viihtymään eri kaupungeista löytyvissä seikkailupuistoissa sekä satojen luonnosta tai kaupungin vilskeestä löytyvien aktiviteettien parissa. Tekemistä löytyy jokaiselle riippumatta siitä oletko liikenteessä yksin, ystäväporukassa vai perheen kanssa. 

Viro tarjoaa hengähdystauon arkeen lähellä

Pelkästään jo historialliset kaupungit nähtävyyksineen riittävät syyksi pakata matkalaukut ja suunnata Viroon. Suomalaisilla reissuun sisältyy monia muitakin asioita ihan laivamatkasta halvempiin palveluihin.

Jos sinua mietityttää kuinka saat matkakassaan kokoon, niin lainojen kilpailuttaminen voi antaa selkeyttä taloudelliseen tilanteeseen, -ja parhaassa tapauksessa teet jopa säästöä. Haaveilet sitten rentoutumisesta poreissa, hieronnasta tai tunnelmallisesta illallisesta itselle rakkaiden ihmisten kanssa. 

Varmaa on se, että Viro tarjoaa tämän kaiken omalla, ainutlaatuisella tavalla ja saa jo paluumatkalla suunnittelemaan seuraavaa lomaa sinne. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti