perjantai 4. helmikuuta 2022

Vuoden 2022 alun hintavertailu

Matkustaminen helpottuu jälleen pikkuhiljaa ja kesä näyttää taas hyvälle päiväristeilyiden ja hotellimatkojen suhteen. Mutta mistä ne juomat kannattaa loppupeleissä hankkia? Lähi-Alko tai paikallinen puoti on varmasti se nopein tapa hankkia juomat, mutta pienellä vaivalla voi säästää ison pennin.

Nappasimme Alkon, Tulivesi.comin, Viron Rimin, Prisman ja Viking Linen hinnastot pieneen vertailuun. Hintoja vertaillessa tulee tietty aina ottaa huomioon mm. se, että mitä tuotteiden saaminen kokonaisuudessaan kestää ja mitä kustannuksia siitä seuraa. Aina ei voi suoraan katsoa pelkkään hintaan.

Hyviä ja huonoja puolia

Alkosta ostettaessa hinnat ovat todella korkeat verrattuna muihin vertailussa oleviin hintoihin. Hyvä puolihan tässä on se, että jos pinkka on kunnossa ja tuotteita on tarjolla, ostostapahtuma on nopea. Alkosta voi tilata verkkokaupan kautta tuotteet omaan Alkoon odottamaan.

Tulivesi.com tarjoaa edullisia tuotteita ja ihan mukavan laajan verkkokaupan. Tuotteet voi toki hakea Tallinnasta, mutta verkkokaupan tilaukselle voi tilata itse kuljetuksen valitsemalta kuljetusyhtiöltä.

Kuljetusyhtiöstä riippuen tuotteet tuodaan kotiovelle jopa kolmessa arkipäivässä, yleensä kuitenkin n. viikon kuluttua tilauksesta. Itse tilaukseen ja tilauksen maksamiseen ei välttämättä mene montaakaan minuuttia, pisin aika menee siihen tavaroiden odotteluun. Ja kannattaa muistaa oikeasti tilata se kuljetus, Tulivesi tai mikään muukaan verkkokappa ei itse lähetä tuotteita. 

Tilausta tehdessä kannattaa tietenkin laskea missä kohtaa säästöä tulee eniten, ihan yhtä laatikkoa lonkeroa ei kannata tilata, vaikka toki sekin tulee halvemmaksi kuin Alkosta ostettu 24-pack.

Viking Line, kuten muutkin laivayhtiöt voivat myydä tölkkitavaraa ilman pantteja. Panttihan on se 2,40€ per 24 tölkin laatikko. Laivayhtiöt voivat hyvin kilpailla näiden tuotteiden hinnoilla, mutta muut tuotteet ovatkin sitten usein aika lailla kalliimpia. 

Ja näitä tuotteitahan ei saa kotiin muuta kuin itse hakemalla. Ja hakeminen on joskus ihan edullista, mutta aikaahan siihen menee useita tunteja. Hieman riippuu mistä kaukaa laivalle lähtee.

Laivoille on usein mukavia tarjouksia ja ainahan pieni laivamatka piristää.

Viron Rimi ja Viron Prisma ovat monelle tuttuja paikkoja ostaa prosenttijuomaa, mutta hintatietoinen pitää näissä paikoissa olla. Verkkokaupat löytyvät mutta ilmeisesti näistä ei kuitenkaan saa tilattua kotiin edes kuljetusyhtiöiden kautta. 

Tarjoukset ovat usein hyviä, mutta normaalihinnalla voi joissain tuotteissa olla jopa hurjia eroja laivojen tai sataman kauppoihin. Vertailemalla voi säästää pitkän pennin!

Hintavertailu!

15 tuotetta, ainoa paikka josta arvotut tuotteet löytyivät oli Tulivesi.com. Hinnoissa on valmiina pantit, niissä missä pantteja pitää maksaa. Ainoastaan laivalla myytäviin tuotteisiin ei pantteja tule missään vaiheessa.

Hintavertailu vahvisti monta asiaa:

  1. Alko on edelleen todella kallis paikka
  2. Tulivesi.com verkkokaupassa eniten edullisimpia tuotteita
  3. Viron Prismassa ja Rimissä kalliita tölkkilaatikoita
  4. Jotkut tölkkituotteet edullisempia Tulivesi.comissa pantteineen kuin Viking Linen laivalla ilman panttihintoja
  5. Tarjouksessa joitain tuotteita voi saada todella edullisesti
  6. Joidenkin tuotteiden hintaerot jaksavat ällistyttää
  7. Hintatietoinen säästää pitkän pennin
Klikkaa tästä hintavertailu auki:

Sitten ei muuta kuin vertailemaan oman ostoslistan tuotteita ja hintoja eri verkkokauppojen, laivayhtiöiden, Tallinnan megamarkettien ja Alkon välillä. Budjettia laskiessa kannattaa sisällyttää myös mahdolliset kuljetuskustannukset, oli kyseessä sitten laivamatka tai kotiinkuljetus joltain kuljetusyhtiöltä. Omaa aikaa kannattaa myös arvottaa ja arvostaa! Ja ainahan Tallinnassa on kiva piipahtaa, joko autolla tai ilman!

Mistä sinä ostat seuraavat juomat?1 kommentti :