tiistai 10. syyskuuta 2013

Keskustelu Tullin rajoituksista kiihtyy...

Verkkouutisten julkaiseman jutun mukaan jälleen melkoisen mielenkiintoisia asioita on ilmoilla koskien Tullin aikeita rajoittaa alkoholin tuontia muuten kuin itse kärräten. Lue koko juttu tästä:
Verkkouutiset: Laivamatkustaja voi kantaa, vetää tai työntää alkoholilastinsa satamaan

Mielenkiintoisin osa artikkelissa on kuitenkin sen loppuosassa:

Absurdia kuljetustavan rajoittamista

Alkoholi- ja autoverotukseen perehtynyt juristi Petteri Snell on toista mieltä, ja kehottaa HS:n jutussa "mainittua tulliylitarkastajaa" tutustumaan pikaisesti Euroopan unionin sisämarkkinalainsäädäntöön ja tavaroiden vapaata liikkuvuutta koskevaan sääntelyyn. 

– EU-oikeus ei mahdollista tämän kaltaisen määrällisen rajoitteen kohdistamista jäsenvaltioiden väliseen tavaraliikenteeseen. Kyseessä on täysin absurdi kuljetustavan rajoittaminen, jota ei voida perustella millään tavalla.

Snellin mielestä tällaista rajoitusta voidaan verrata siihen, että alkoholin tuominen toisesta jäsenvaltiosta sallittaisiin vain kaksiovisilla autoilla, mutta esimerkiksi farmari- tai maastoauton ollessa kyseessä olisi tuonti kiellettyä.

– Tässä on taas kyseessä uusi tapa, jolla EU-lainsäädäntöä ymmärtämätön tulli pyrkii asettamaan määrällisen rajoituksen jäsenvaltioiden väliseen tavaraliikenteeseen täysin EU-oikeuden vastaisesti – ja tämä kyllä tiedetään tullissakin, Snell toteaa.

2 kommenttia :