perjantai 6. syyskuuta 2013

Viinan tilaaminen satamaan kielletään!

Tänään eri mediat ovat julkaisseet hälyyttäviä tietoja satamatoimitusten lopettamisista. Mitään päätöstähän ei vielä ole, ja Tulli haluaisi kiellon voimaan vielä syksyn aikana. Niinpä niin.


"Tulli lopettaa varustamoilta matkustajien alkoholitilausten toimittamisen satamaan. Asiasta kertoi perjantaina Savon Sanomat.
Vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen kummasteli elokuussa sitä, kuinka helpoksi verottoman viinan tuominen on tehty ja nosti esiin, että Virosta saa tuotua alkoholia, vaikkei nousisi edes laivaan, riittää, kun on ostanut matkalipun. Sitten voi tilata alkoholilastin ja noutaa sen satamasta.
Pekosen mukaan viinaralli aiheuttaa Suomelle 300 miljoonan euron edestä veromenetyksiä vuosittain.
Helsingin Uutisissa tulliylitarkastaja Juha Paasu vastasi Pekoselle, ettei ole moisesta kuullut.
Nyt tulliylitarkastaja Seppo Raitolahti sanoo Savon Sanomissa, että trukkilavoittain alkoholin tilaaminen kotisatamaan ei ole enää mahdollista. Tulli aikoo tarkistaa ensi viikolla, onko laivoilla ryhdytty toimenpiteisiin asian suhteen." Kansanuutiset

"Tulli on päättänyt estää varustamoiden laittoman tavan toimittaa viinalasteja Helsingin satamaan.
Tähän saakka autottakin Tallinnaan matkustaneet ovat voineet tilata viinaa varustamoilta trukkilavoittain kotisatamaan.
Tämä pari vuotta jatkunut viinaralli on ollut jatkuvassa kasvussa.
– Toimitukset on lopetettava syksyn aikana, sanoo tulliylitarkastaja Seppo Raitolahti Tullista.
Tulli on ollut asiasta yhteydessä kaikkiin neljään varustamoon kesällä. Ensi viikolla Tulli tarkistaa, onko laivoilla ryhdytty lain edellyttämiin toimenpiteisiin.
Sen sijaan varustamot voivat jatkossakin toimittaa trukkilavat laivan autokannelle, mistä matkustajat voivat ottaa ennakkotilauksensa kyytiin.
Tullista arvioidaan, että alkoholin tuonti Tallinasta on lisääntynyt tänä vuonna. Etenkin pakettiautoralli on kiihtynyt." Savon Sanomat

"Tullin mukaan Tallinnan ja Helsingin välillä liikennöivät varustamot toimivat laittomasti toimittaessaan asiakkaiden ennakkoon tilaamaa alkoholia sataman noutopisteeseen Helsingissä.
 
Laiton tilanne on päässyt syntymään, kun Tulli antoi varustamoille luvan antaa ostosten kantoapua erityisryhmille, kuten vanhuksille ja vammaisille. Lain mukaan toisesta EU-maasta saa tuoda omaan käyttöön verotta rajoittamattoman määrän alkoholia. Tullin mukaan matkustajan täytyy kuitenkin itse osallistua kuljetukseen.
Tulli on kehottanut varustamoita lopettamaan toimitukset ja tarkistaa ensi viikolla, miten ohjeistusta laivoissa on muutettu. Tulli haluaa asiaan muutoksen vielä tämän syksyn aikana." Iltalehti
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/laittomalle-tallinnan-viinarallille-stoppi/1405508
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3045874/viinan-tilaaminen-satamaan-kielletaan
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013090617455499_uu.shtml

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti