torstai 31. lokakuuta 2013

Voimaa ja virkeyttä kylpylästä

Viron kylpyläkulttuuri on kiehtonut turisteja pitkään ja pelkästään Tallinnasta löytyy lukematon määrä hyviä kylpylähotelleja. Viro on edelleen suomalaisten suosituin kylpyläkohde, ja kehon sekä mielen hyvinvointia painottavat voimistuvat trendit pitävät sen varmasti suosikkina jatkossakin, mikäli hinnat vain pysyvät Suomea alhaisimpana. Onneksi Viron hyvinvointi- ja kauneuspalveluiden hinnat ovat kuitenkin vielä pysyneet kohtuullisina mahdollistaen suomalaisille hemmotteluloman järjestämisen arjen kiireiden keskelle.


Kuva: Baltic Guide
Esimerkiksi Helsingin kampaamoissa, kauneushoitoloissa ja päiväkylpylöissä revitään näistä palveluista jo niin suolaista hintaa, ettei sellaiseen ole kovin usein varaa. Toki hyvinvointi- ja kauneusalan ammattilaiset palkkansa ansaitsevat, mutta kun hintojen kallistuessa ylellisyyksistä luovutaan aina ensimmäisenä, näkyy se valitettavasti ainakin itseni kohdalla siinä, etten kerta kaikkiaan raaski tuhlata itseeni vaate- ja kosmetiikkaostoksia enempää.    

Tallinnasta voi saada kylpylähotellin lähes samalla hinnalla kuin tavallisenkin hotellin, mutta arjen luksusta ropisee päälle. Suomen hintoihin nähden Tallinnan kylpylähotellit ovat erittäin huokeita, vaikka kylpylähoidot tuleekin tavallisesti varata erikseen. Hoidot ovat monin paikoin kuitenkin edullisimpia ja monessa kylpylähotellissa on mahdollista ostaa hieronta-, kauneus- ja kampaamohoidot samalla kertaa.


Tallink Spa & Conference
Haluan jakaa oman kokemukseni parin viikon takaiselta syyslomalta Tallinnasta, jolloin yövyin kaksi yötä matkatoimisto Expedialta varatussa Tallink Spa & Conference -kylpylähotellissa. Expedian valikoimasta löytyy useita kylpylähotelleja Tallinnassa, kuten Kalev Spa, Meriton Conference & Spa ja Tallink Spa & Conference. Pienen vertailun jälkeen valitsin kuitenkin Tallink Span hyvien asiakasarvioiden ja sopivan sijainnin tähden. Miniloma kylpylähotellissa oli ihana kokemus ja hotelli saa minulta kokonaisuudessaan täydet pisteet. Sataman A-terminaalin läheisyydessä sijaitseva vuonna 2007 valmistunut neljän tähden hotelli on näyttävä ja veikeästi sisustettu. Huoneet olivat erittäin siistit ja niissä oli kaikki tarvittava kylpytakkeja myöten. Hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja ammattitaitoista ja tunnelma hotellissa kaiken kaikkiaan miellyttävä.


Hera Salongid
Hotellin Aqua Spa -kylpyläosasto tarjosi mahdollisuuden uimiseen ja saunomiseen aamuseitsemästä lähtien aina iltakymmeneen saakka. Mieli lepäsi ja keho virkistyi kylpylän merivesi-, pore- ja ja ulkoilma-altaissa rentoutuessa ja Aqua Spa:n Saunamaailma tarjosi saunan ystävälle vaihtoehtoja aina suomalaisesta saunasta erilaisiin höyrysaunoihin. Hamamin kuumakivilavitsalla loikoilu oli hauska kokemus ja hennon aromaattisen tuoksuinen höyrysauna avasi aistit ja rentoutti mukavasti yöpuulle. Pelkkä kahden päivän saunominen kävi jo kauneushoidosta sellaisenaan, mutta kasvohoito kylpylän tasokkaassa Hera-kauneussalongissa teki kokemusta vieläkin paremman. Tämä hotelli oli nappivalinta syylomalle ja suosittelen sitä lämpimästi muillekin Tallinnaan aikoville. Lisää matkakertomuksia ja täysi arvio hotellista löytyy Maailmankansi-blogistani täältä.


Nautinnollista syksyä!

Toivottaa Carolina ;)


Kirjottaja on Maailmankansi-blogin ylläpitäjä. Löydät mainion blogin osoitteesta http://maailmankansi.fi/. Mikäli sinä haluat olla vierailevana kynänä Tallinna Tutuksi - infoblogissa, ota reippaasti yhteytta toimitukseen sähköpostilla tallinnatutuksi@gmail.com

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti