tiistai 25. maaliskuuta 2014

Alkoholivero nousemassa taas?

Parhaillaan menossa olevissa kehysriihineuvotteluissa on kuuleman mukaan päätetty jälleen alkoholiveron nostamisesta. STT:n tietojen mukaan kehysriihessä ei päätetty, miten alkoholijuomien veroa korotetaan. Vielä.

"Hallituksen laskelmissa lähtöoletus on ollut, että väkevissä juomissa veronkorotus olisi 15 prosenttia ja miedoissa juomissa 10 prosenttia." (Aamulehti)

Jutta Urpilainen toteaa samassa yhteydessä että ei usko matkustajatuonnin merkittävästi lisääntyvän. Tuota noin, hieman valoja päälle nyt siellä. Kyllä nyt valtio menettää enemmän verotuloja lähinnä Viroon ja laivayhtiöt voivat ruveta vaikkapa laajentamaan omia markettejaan. 

Ja nyt viimeistään kannattaa alkaa tsuumailemaan tilauksia ulkomailta ja tehdä vaikkapa testitilaus osoitteesta (Juomakauppa.eu). Olisi hauskaa nähdä laskelmat joiden mukaan nyt rokotellaan jälleen kansalaisia ja kerrotaan että matkustajatuonti ei nouse, vaikka se on jo räjähtänyt lähes käsiin. Hauskaahan niitä juomia on tuosta etelänaapurista hakea kun tässä Etelä-Suomessa asuu.

Aiheesta lisää: Aamulehti
Aiheesta lisää: Stara

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti