torstai 3. huhtikuuta 2014

TallinkSilja myy saman verran alkoholia vuodessa kuin Alko?

Niin, ei kai tämä nyt kenellekään tullut yllätyksenä? Vaikka Suomessa myytävän alkoholin määrä näennäisesti pienenee, niin matkustajatuonti sen kuin vaan kasvaa.

Valtion korottaessa viinan veroja, naureskellaan varmasti lahden toisella puolella tälle asialle. Myynti kasvaa, tulot kasvaa ja niin poispäin. Ensi kesäksi luvassa on myös sekin ihme, että Viking Line ajaa Mariella / Gabriella paatteja "luppoaikana" Tallinnaan ja takaisin, joten valinnan varaa ja niitä ostopaikkoja riittää.

Onko Suomen valtio ulkoistamassa kokonaan viinan myynnin ulkomaille? Näillä ja tulevilla veronkorotuksilla ei ole kuin yksi tie. Alkoholin hinta Suomessa nousee, matkustajatuonnit kasvavat, juomaa ostetaan kerralla enemmän ja kun se juoma siellä kaapissa kolkuttelee, niin sitähän tulee sitten juotua. Samalla Suomen verotulot pienenee, haitat lisääntyy ja lasku tulee suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi.

Sanotaan nyt vielä kerran. Matkustajatuonti on varmasti "virallisia" tilastoja laajempaa. Ei niitä viinakauppoja muuten olisi Tallinnan satamassakaan joka toisessa tönössä.

Taloussanomien lyhyt juttu aiheesta löytyy tästä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti