maanantai 7. toukokuuta 2018

Tallinnan D-terminaalin autojen lähtöselvityspaikka siirtyy 9.5.2018


Tallinnan D-terminaalissa otetaan keskiviikkona 9.5.2018 käyttöön uusi autojen lähtöselvityssysteemi ja -paikka. Tallink Siljan käytössä oleva terminaali muuttaa siis ajoneuvojen (henkilöautot ja bussit) reitit kokonaan pois terminaalin lähistöltä, aivan uuteen paikkaan. D-terminaalin laajennus saa siis näinollen tilaa. Uusi Check-In paikka tietää nopeampaa palvelua ja automatisoituja palveluja. Kuorma-autojen ja rekkojen reitit on ohjattu uutta reittiä pitkin jo jonkin aikaa. Näin uutisoi Pealinn-lehti 7.5.2018.

Jalankulkijoille ei tule muutoksia D-terminaalissa matkustamiseen, mutta automatkustajille reitti on siis aivan uusi. Kannattaa myös varata hieman aikaa, kun tulet Tallinnan D-terminaalista laivalle. Tässä kartta uudesta Check-In paikasta. (Kuvat Tallinnan Sataman sivuilta). Systeemi on osa laajempaa muutosta ja tämä on toteutettu aikaisemmin jo A- ja B-terminaalin puolella Viking Linen ja Eckerö Linen osalta.

Tallinnan sataman uusi Check-in autoille kartta
Klikkaa kuva isommaksi. (c) Tallinnan Satama


Uusi Tallinnan Sataman liikenteenhallintajärjestelmä


Check-in paikalla ajoneuvojen rekisterikilvet kuvataan ja samalla ajoneuvojen korkeus, leveys ja pituus mitataan. Saatavat tiedot välitetään automaattisesti satamanhallintajärjestelmälle (joka vastaanottaa varaustiedot Tallink-konsernilta). Varauksen olemassaolo tarkistetaan ja kuljettajalle annetaan Check-in luukun numero, jolle kuskin tulee auto ajaa. 

Wise Harbour eli Viisas Satama tarkoittaa enemmän automatisoitua liikenteen hallintaa, ajoneuvojen tunnistamista ja pääsyä D-terminaaliin. Tällä pyritään nyt optimoimaan autojen liikennöinti Tallinkin aluksille.

Tämä poikkeaa melko paljon aikaisemmasta systeemistä, mutta todennäköisesti näin lähtöselvitys tulee toimimaan alkuvaikeuksien jälkeen nopeammin ja tehokkaammin. Odotettavissa on varmasti ainakin jonkin aikaa melkoista liikennerallia kun uusia reittejä opiskellaan.

Tallinnan sataman uusi Check-In myös linja-autoille ja rahdille
Klikkaa kuva isommaksi. (c) Tallinnan Satama


Pre-Order tilausten noutopaikka vaihtuu


Samalla vaihtuu myös Pre-Order tilausten noutopaikka. Tämän näet myös oheisilta kartoilta. Paikka on edelleen Check-inin jälkeen, mutta siirrettynä upouuteen paikkaan. Tähänkin toimintoon kannattaa varata ainakin ensimmäisillä kerroilla aikaa hieman normaalia enemmän. Muutos tapahtuu tietojemme mukaan siis jo keskiviikosta 9.5.2018 alkaen.

Lue lisää Tallinkin sivuilta.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti