keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Tallinna kieltää viinan myynnin sunnuntaisin maaliskuusta alkaen

Tallinna on siis tänään päättänyt kieltää alkoholin myynnin sunnuntaisin. Kyseessä ei ole kuitenkaan lopullinen päätös, vaan 8.3.2015 alkaen alkoholin myynti on kiellettyä puolen vuoden ajan sunnuntaisin kaikissa kaupoissa ja ravintoloissa, koko päivän ja maanantaiaamuun kello 10:00 saakka.

Turisteille hanat ovat toki auki laivoilla ja lentokoneissa ja myös hotelleja kyseinen sääntöpykälä ei koske. Kaupunginvaltuusto perustelee päätöstään sillä, että yksi alkoholiton päivä auttaa ihmisiä vähentämään juomista. Samalla päätöksellä pyritään varjelemaan lapsia ja alkoholia ei saa jatkossa myydä 50 metrin säteellä lapsille tarkoitetuista paikoista kuten kouluista ja päiväkodeista.

Ilmeisesti tarkoitus on myös lopettaa viinan myynti bensa-asemilla ja kioskeilla. Samoin alle 150 neliön putiikeista alkoholia ei tulisi enää ollenkaan saamaan. Tämä tietää monelle pienemmälle viinakaupalle vaikeuksia ja on laskettu että peräti 100 kauppapaikkaa jäisi jatkossa kokonaan ilman myyntilupaa. SuperAlko on jo harkinnut turistien kuljettamista kaupungin ulkopuolelle ostoksille.

Ja tämähän ei sitten ollut aprillia.

Kaupunginhallituksen päätös tarvitsee vielä Tallinnan kaupunginvaltuuston siunauksen, mutta todennäköisesti kielto astuu voimaan.

Lue lisää, Tallinn City, Postimees
Lue lisää, Turun Sanomat
Lue lisää, Helsingin Uutiset, Puolet Tallinnan viinakaupoista katoaa
Lue lisää, Helsingin Sanomat
Lue lisää, Talouselämä
Lue lisää, Iltalehti
Lue lisää, MTV
Lue lisää, IltaSanomat

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti