perjantai 14. marraskuuta 2014

Valtiovarainministeriössä herätty? Ei alkoholin veronkorotukselle

Verkkouutiset julkaisi keskiviikkona mielenkiintoisen jutun, jossa kerrottiin Valtiovarainministeriön laittavan nyt kapuloita rattaisiin kaavailulle alkoholin veron nostolle. Onko nyt siis vihdoin herätty sielläkin ajattelemaan tätä asiaa hieman laajemmalta kannalta?

Voimme väittää että alkoholin tuonti Virosta ja muualta ulkomailta netin välityksellä on varmasti tilastoja isompi ja kovempi juttu. Harvinaisuuksia ovat ne autot jotka Tallinnasta tulevat ja joissa ei olisi minkäännäköistä juomalastia. Ja näitä autoja tulee Suomeen päivittäin paljon. Suomalaisia ja virolaisia, no kaikkialta Baltiasta. Ihan selvää on että tiettyjen maiden kansalaiset tuovat juomaa Suomeen myyntitarkoituksessa. Onko nyt siis herätty siihen, että verojen nosto ruokkii tätä rallia? Eihän tästä ole puhuttukaan kuin useampi vuosi, onko nyt viimein siis mietitty asiaa oikeasti kunnolla?

Kansanedustaja Jaana Pelkosen purkaus viikolla varmaan aiheutti sen, että tulevaisuus Eduskunnassa on hänen osaltaan turvattu. Mikä olisikaan sen kivempaa kuin että viinit tulisivat kauppoihin ja kielletystä hedelmästä tulisi jokapaiväinen peruna, johon kenties kyllästyy nopeasti. Mitä kielletympää, sitä kiehtovampaa, katsokaapa vaikka nuuskan käytön tilastoja.

Verkkouutisten jutun voit lukea tästä linkistä.
Jaana Pelkosen vaalibuffaus tästä linkistä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti