keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Hammaslääkärille Tallinnaan?

Yhä useampi suomalainen käy hoidattamassa hampaitaan Tallinnassa. Hammaslääkäripalveluiden hintataso on edelleen vain noin puolet Suomen hintatasosta. Lisäksi uusi potilasdirektiivi mahdollistaa myös sen, että Kela korvaa osan ulkomaillakin tehdystä hoidosta.

"Potilaalla on oikeus saada toisessa jäsenvaltiossa annetusta hoidosta samansuuruinen korvaus kuin vastaavasta hoidosta olisi kotimaassa maksettu. Potilaalle korvataan kuitenkin vain sellainen hoito, joka on potilaan kotimaassakin korvattavaa.",
lähde Sosiaali- ja Terveysministeriö

Pelkän hammaskivenpoiston tai suun tarkastuksen takia ei varmaan kannata Tallinnaan lähteä, mutta kalliimmissa toimenpiteissä, kuten implanteissa ja muissa vastaavanlaisissa hieman kalliimmissa operaatioissa voi säästää huomattavia summia. Toki jos Tallinnaan on muutakin asiaa, niin miksei siinä samalla huoltasi sitten omaa kehoa ja hampaitaan.

Implantit alle puoleen hintaan?

Suomessa implantti maksaa kokonaisuudessaan noin pari tonnia, ja Tallinnassa vastaavan voi saada alle tonnilla. Suomalainen verkkopalvelu Tohtorille.fi on jo vuoden verran välittänyt potilaita Tallinnan hammaslääkäreille. Heiltä kerrotaan, että potilaat hakeutuvat heidän kauttaan usein juuri kalliimpiin toimenpiteisiin, mutta myös esteettiset hoidot, kuten hampaiden valkaisu, on suosittua.

Tohtorille.fi -palvelussa voi vertailla esimerkiksi Helsingin ja Tallinnan hammaslääkäreiden hintoja ja varata suoraan ajan verkossa. Useat potilaat kyselevät myös palvelun välityksellä Tallinnan hammaslääkäreiden hintoja etukäteen ja varaavat vasta sitten ajan.

Pikainen testi Tohtorille.fi -palvelulla osoittaa, että se on varsin hyödyllinen työkalu. Hammasimplantin saa palvelun mukaan Helsingistä halvimmillaan 1800 €:lla ja Tallinnassa 650 €:lla. Hintavertailu kannattaa siis tässäkin tapauksessa, sillä suurinpiirtein samalla hinnalla Tallinnassa saa kolme implanttia kuin Helsingissä yhden. Huima ero.

Jokainen voi siis itse vertailla implanttien ja monien muiden toimenpiteiden hintoja Tohtorille.fi -palvelun avulla. Samalla voi varata ajan suoraan verkosta ja suunnitella oman, kukkaroa säästävän, hammaslääkärireissun Tallinnaan.

Tarkista implanttien hintoja Helsingissä Tohtorille.fi palvelusta.
Tarkista implanttien hintoja Tallinnassa Tohtorille.fi palvelusta.


1 kommentti :

  1. Lukija Hämeenlinnasta4. joulukuuta 2014 klo 0.19

    Tämä juttu tuli kuin tilauksesta, juuri etsiskelin hammaslääkäripalveluja Tallinnasta. Nyt pieneen operaatioon aika varattu Tallinnaan, helpolta vaikutti. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista