keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Tulli tehotarkkailee - nyt vuorossa nettiviinat

Useista eri lähteistä on tänään saatu tietoa, kuinka tulli valvoo nyt tehostetusti alkoholilähetyksiä ulkomailta.

"Tehostetun valvonnan aikana selvitetään verovelvollisuutta, koska verovelvollinen voi olla joko myyjä tai tilaaja. Yleisin tapa tilata netistä alkoholituotteita on käyttää verkkokauppaa. Siinä yksityishenkilö tilaa toisesta EU-valtiosta tuotteita ja myyjä järjestää niiden kuljettamisen. Tällöin etämyyjä on verovelvollinen ja eikä tilaajaa voida verottaa etämyyjän sijasta. Tulli voi kuitenkin ottaa tilatut tuotteet haltuunsa, jos etämyyjä ei ole maksanut veroja." Talouselämä 

Melkoisen hankalaa on tavalliselle tilaajalle selvittää, onko myyjä mahdollisesti maksanut verot vai ei, joten jos olet tilaamassa ja sinun ei itse tarvitse järjestää kuljetusta, voit olettaa että kyseessä on etämyynti. Se miten tulli sitten tähän selitykseen reagoi, onkin sitten eri asia.

Lue lisää aiheesta:

Uusi Suomi
Karjalainen
Aamulehti
Talouselämä
IltaSanomat

PS. Tältäkin sivustolta löydät useita eri linkkejä alkoholin osamiseen ulkomailta. Vieritä sivu aivan loppuun ja oikealta puolelta löydät kattavan linkkilistan. Se, ovatko kaikki hoitaneet omat verotusasiansa kuntoon onkin sitten ihan toinen tarina.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti