maanantai 9. helmikuuta 2015

Hammashoitoa Tallinnassa

Albin, Tallinna, Sadama, Albin Hambakliinik, suomalainen
Albin -teksti erottuu valkoisesta seinästä.
Tallinna Tutuksi –blogi testasi tällä kertaa tohtorille.fi –palvelun kautta Tallinnassa sijaitsevan hammasklinikan. Moni suomalainen vierailee nykyään Tallinnassa hammaslääkärissä ja tehtävien toimenpiteiden skaala on jo todella laaja. Ja todella paljon edullisempi kuin täällä meillä Koti-Suomessa.

Annetaan testihenkilön itse kertoa tapahtumista:

”Hoidon varaaminen oli helppoa ja kätevää netin kautta. Hambakliinik Albin on suomalainen hammaslääkäriasema Tallinnassa, joka tarjoaa hammaslääkäripalveluja suomalaisen hammaslääkärin tekemänä.”
Albin, hammashoito, hammashoito Tallinna,
Kolmannen oven ovisummeri

Tohtorille.fi sivuston kautta onnistuu moni muukin varaus ja kannattaakin tutustua sivuston eri vaihtoehtoihin. Sivustolle on valikoitu luotettavia ja turvallisia toimijoita ja asiointi on tehty todella helpoksi. Monet Tallinnan hammaslääkärit ovat tuoneet jo hinnastonsakin esille palveluun. Ja löytyypä kyseinen palvelu myös Androidin puhelimista, sovellus on ladattavissa Google Playn kautta.

 ”Nettivarauksessa kerroin suomeksi milloin tulen Tallinnaan ja millä aikavälillä toivoin pääsemäni toimenpiteeseen (hammasvalkaisu). Vastaus tuli nopeasti ja sain valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Myös varausvahvistus tuli vielä samana päivänä.” 

Albin hammasklinikka Tallinnassa on erittäin helpossa paikassa, aivan Tallinnan sataman D-terminaalin ja Norde Centerin välittömässä läheisyydessä. (Katso Google Street View) Myös toinen satama on todella lähellä, tosin satama-allas on tuossa kohtaa kierrättävänä. Talon seinässä lukee isolla Albin ja itse klinikka on valkoisen talon ensimmäisessä kerroksessa, ovi sijaitsee satama-altaan puolella. Pienenä miinuksena kyseisen klinikan sisääntulo, joka oli kolmen lukon takana ja vasta viimeisenä luki Albin Hambakliinik. Mutta toki paikka löytyi loppujen lopuksi.

Odotustila, Albin, Tallinna, Albin Hambakliinik
Siistit odotustilat ensimmäisessä kerroksessa
Hampaiden valkaisun suoritti suomalainen hammaslääkäri (Kai Aalto), joka kertoi ennen toimenpidettä mitä tullaan tekemään ja mitä tuloksia on odotettavissa. Hampaiden valkaisussa tulokseen vaikuttavat hampaiden oma sävy ja asiakkaan mieltymykset (mm. kahvi, tee, tupakka ja eri väriset mausteet). Ennen toimenpidettä tehtiin suun yleiskunnon ja hampaiden tarkastus. Suun tulee olla terve parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Tämä tarkoittaa että ientulehdukset on hoidettava ennen toimenpidettä, samoin hammaskivi.

Tällä kertaa kivutonta...
Itse valkaisu tehtiin vahvalla vetysuperoksidilla laseria apuna käyttäen. Ensin hampaat puhdistettiin ja sen jälkeen ikenet suojattiin suoja-aineella. Tämän jälkeen hampaiden pinnoille levitettiin valkaisuaine ja käsiteltävä alue käytiin läpi laserilla. Valkaisukertoja oli yhteensä kolme (10-20 minuuttia per kerta) ja jälkeen suu puhdistettiin ja hampaiden kauloihin levitettiin suojaava fluorikerros. Koko toimenpiteeseen meni noin puolitoista tuntia.

”Hoitotilanne oli miellyttävä ja olo oli turvallinen koko ajan, sillä hammaslääkäri ja suomea puhuva hammashoitaja olivat koko ajan läsnä. Hämmaslääkäri kertoi aina ennen uutta toimenpidettä mitä aikoo tehdä ja pyysi ilmoittamaan heti epämiellyttävistä tuntemuksista. ” 

"Itse valkaisu oli koehenkilölle kivuton, mutta haittavaikutuksena voi esiintyä hetkellistä vihlontaa tai pientä poltteen tuntua. Toimenpiteeseen ei kannata myöskään mennä ”kovin monen kapakan kautta”, sillä puolitoista tuntia muovitötterö suussa voi aiheuttaa hankalan olon. Vahvaa silmämeikkiä ja irtoripsiä kannattaa myös välttää, sillä hoidon aikana silmillä on tiukat suojalasit, joiden alla meikki valuu helposti poskille." 
Kai Aalto, hammaslääkäri, Albin, Tallinna
Suomalainen hammaslääkäri
Kai Aalto, Albin.

Lopputulokseen koehenkilö oli tyytyväinen, sillä hampaiden väri vaaleni puolitoista astetta (3,5 – 2) ja vaikutelma on luonnollisen raikas ja huoliteltu, eli juuri sitä mitä hoidolta lähettiin hakemaan. Uusi sävy istuu mainiosti etuhampaiden valkoisiin muovipaikkoihin (paikkojen sävy ei siis käsittelyssä muutu)

”Kyllä nyt kelpaa hymyillä!”

Kiinnostuitko? Varaa oma aika palvelusta Tohtorille.fi. 
Albin Tallinna, Albin Hambakliinik, Tallinna, Tallinna tutuksi
Sijainti on suomalaisille tuttu, kirjaimellisesti satamassa.

2 kommenttia :

  1. Kiitti jutusta! Täytyypä testata Albinia seuraavan kerran käydessäni Tallinnassa.

    VastaaPoista
  2. Albin on muuttanut mutta on edelleen sataman alueella. Uusi osoite Poordi 1.
    (Uusi talo)

    VastaaPoista