keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Viron pantti nousi laatikolta 1,92 eurosta 2,40 euroon - huomasitko?

Monelta laatikkotavaran ostajalta jää valitettavan usein huomaamatta panttien hinnat. Aikaisemmin maaginen lukema, 1,92 euroa lisättiin moneen laatikkotavaraan vasta kassalla. Edelleen laivoilla ostetuissa lavatavaroissa ei ole panttia, joten hinnatkin ovat sitten hieman edullisemmat.

SuperAlko, eli Viinarannasta ilmoittaa isolla tuotteiden pantittoman hinnan, mutta näihin hintoihin tulee lisäksi se pantti. Ja kun aikaisemmin se pantti oli 1,92, eli 8 senttiä per tölkki, on pantti siis nykyään 10 senttiä per tölkki. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdestä laatikosta olutta, siideriä tai lonkeroa pitää maksaa pantteja jo 2 euroa ja 40 senttiä. Esimerkiksi Vironviina.com juomakauppa ilmoittaa koko tuotteen hinnan, pantteineen päivineen. Eli tuotteen hinta ja siihen pantit ova tuotteen kokonaishinta.
Eri kauppojen hinnoittelussa kannattaa siis olla tarkkana. Onko hinnassa jo pantti mukana vai ei? Jo neljästä laatikosta kertyy melkein 10 euron potti, joten pientä hintavertailua kannattaa suorittaa joka tapauksessa. Kannattaa siis olla tarkkana!

2 kommenttia :

  1. Eiköhän se paras olisi kun hinnassa olisi aina pantti mukana mikäli sellainen kuitenkin peritään.

    VastaaPoista
  2. Toki olisi, mutta näyttäähän ne hinnat paremmalta jos laatikon oikeasta hinnasta puuttuu se 2,40 euroa... Näiden kanssa kannattaa olla tarkkana.

    VastaaPoista