tiistai 7. heinäkuuta 2015

Helsinki - Tallinna reitti 50 vuotta!

Tänään, 7.7.2015 tulee kuluneeksi kokonaista 50 vuotta siitä kun ensimmäistä kertaa päästiin laivalla Helsingistä Tallinnaan ja takaisin. Matka ei suinkaan taittunut parissa tunnissa eikä autoja tietenkään voinut ottaa vielä tuolloin mukaan laivalle. Ei mietitty sitä montako lavaa olutta tai siideriä Tallinnasta saisi Helsinkiin tuoda ja niin pois päin.

50:ssä vuodessa asiat ovat kehittyneet melkoisesti ja tänä päivänä saammekin nauttia todella monipuolisesta ja turvallisesta matkaamisesta etelänaapuriimme ja takaisin. TallinkSilja, Eckerö Line, Viking Line ja Linda Line pitävät tänä päivänä huolen siitä että erilaisia ja erityylisiä matkustusvaihtoehtoja riittää, vähän niin kuin oman maun mukaan.Tänään on peräti 17 eri lähtöä Tallinnaan, aina aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Satamahulinat 9.7.


Länsisatamassa järjestetään juhlan kunniaksi Satamahulinat, joihin osallistuvat mm. TallinkSilja, Eckerö Line ja Viking Line. Koko perheen ulkoilmatapahtuma juhlii Helsinki - Tallinna -reitin 50 -vuotisjuhlia 9.7. kello 15-20.


Tallinnasta paikan päälle saapuu ruokarekkoja tarjoamaan Street Foodia ja Helsinki Bryggeri tuo omia tuotteitaan tarjolle. Anssi Kela, Roope Salminen ja Janne Kataja tähdittävät kyseistä tapahtumaa.Tullikin osallistuu hulabaloohon tuoden paikalle koirakon.

Tsekkaa lisää Helsingin Sataman -nettisivuilta, josta löytyy koko ohjelma ja osallistujakaarti. Sivuilta löytyy myös historian havinaa eri tallenteiden muodossa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti