keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Viron panttitölkeistä saa kohta rahaa - Suomesta

Viron Tölkkipalautus -niminen firma on jo jonkin aikaa mainostanut hieman mystisesti isolla mainoslakanalla Länsiterminaalin lähellä Verkkokaupan seinässä. Kyseessä ei ole kuitenkaan teekkareiden vappupila tai mikään muukaan pila, vaan kieltämättä oiva idea siitä miten saadaan virolaiset tölkit palautettua niin että niistä saa jopa rahaa.Tai näinhän on voinut tietenkin jo tehdä pitkään, mutta miten tölkkejä voi palauttaa tänne kotimaahan ja saada niistä rahaa.

Jo nyt moni autoileva Viroon matkaaja palauttelee enemmän tai vähemmän näitä tölkkejä, Viron puolella on havaittu useampaan otteeseen näitä jätesäkkien kanssa tölkkiautomaatteja valloittavia turisteja. No, parempi tölkin palautus kuin että se menisi roskien mukana tukkimaan jätteenpolttolaitoksia, saatika sitten luontoon.

Laatikollisesta Viron tölkkejähän saa Virossa jo 2,40 euroa takaisin pantteina, tuolla kahdeksan sentin arvolla yhden laatikollisen arvo on Viron Tölkkipalautuksessa siis 1,92 euroa.

Iltalehden jutun mukaan elokuussa Länsisatamassa avattava palvelu maksaa virolaisista tölkeistä panttia peräti 8 senttiä per tölkki. Virossahan tölkkipantti on tätä nykyä sen 10 senttiä, joten nyt ei kannata enää heittää tölkkejä pois vaan niistä voi tosiaankin saada elokuusta alkaen rahaa.

Opasteet ovat jo paikoillaan...

Tällä hetkellä palvelu palvelee parhaiten tietenkin Tallinkin ja Eckerö Linen matkustajia ja pääkaupunkiseutulaisia, toivottavasti palvelu ottaa tuulta sen verran alleen että keräyspisteitä nähtäisiin vaikkapa jossain muuallakin?

Nähdäänkö kohta pakettiautoja jotka ovat täynnä tölkkejä vyörymässä kohti Länsisatamaa? Alkaako tästä nyt tölkkiralli? Ja mitä mahtaa tulli yrittää sanoa tähän? Jäämme jännityksellä seuraamaan miten kyseinen palvelu otetaan vastaan!


Iltasanomien juttu aiheesta.
Iltalehden juttu samasta aiheesta
Helsingin Sanomien juttu aiheesta
MTV3 juttu aiheesta
Metro-lehden juttu
Talouselämän juttu 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti