torstai 13. huhtikuuta 2017

Hesburger vyöryy Baltiaan - 40 uutta ravintolaa

Tavallaan otsikko on jo vanha, sillä Hesburger on Baltiassa jo vahvasti. Virossa, Latviassa ja Liettuassa moni turisti on päässyt maistamaan tätä "Suomi-herkkua". 

Monelle hampurilaisten ja ranskalaisten ystäville on yllätys että Baltiassa on jo yli 130 Hesburgeria. Vertailun vuoksi Suomesta Hesburgereita löytyy yhteensä 270 kappaletta. Suomen ja Baltian maiden lisäksi Hesburgereita on viidessä muussakin maassa.

Näihin maihin kuuluvat Ukraina, Saksa, Valko-Venäjä ja Bulgaria, Venäjän lisäksi. Virossa Hesburgereita on 42, Latviassa 45 ja Liettuassa 46. Helsingin Sanomien jutun mukaan asiakaskäynneistä jo 30 prosenttia tulee Baltiasta, mutta myynnistä sen osuus on 20%.

Virossa Hesburgereita on Tallinnassa 21, Tarttossa 5, Pärnussa 3, Rakveressä 2, Kohtla-Järvessä 2. Näiden lisäksi yksi Hesburger löytyy Narvasta, Võrusta, Valgasta, Viljandista, Kuressaaresta Haapsausta, Raplasta, Maardusta ja Keilasta.Virossa Hesburger aloitti jo yli 20 vuotta sitten, vuonna 1996. Latviaan Hese laajeni 2003 ja Liettuassa firma on ollut jo kymmenen (2007) vuotta sielläkin. Baltian strategia on ollut ravintoloiden avaaminen useille pienemmille paikkakunnille joista kilpailijat kuten McDonalds ovat pysyneet poissa.

Baltiaan on luvassa vielä 40 uutta Hesburgeria n. viiden vuoden aikana.

Linkki Helsingin Sanomien uutiseen aiheesta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti