keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Vuoden 2017 samppanja ja kuohuviini valittu

Viini -lehti on valinnut jälleen vuoden viinejä ja juuri ennen vappua julkistettiin paras samppanja ja paras kuohuviini 2017 tittelien voittajat. Vuoden 2017 samppanja on Ruinart Champagne Brut, joka on klassinen samppanja. Vuoden kuohuviini on espanjalainen cava nimeltään Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brut.

Yleensä nämä vuoden viinit myydään nopeasti loppuun Alkoista kautta maan, mutta Tallinnasta nämäkin tuotteet voi saada halvemmalla. Samppanjassa ei Livikon hintaan ole kovinkaan paljon eroa, mutta Vuoden Kuohuviiniä saa Tallinnasta kaksi yhden hinnalla Suomen hintoihin verrattuna. Liviko myy tarjouksessa Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brut juomaa hintaan 9,95€ kun se Alkossa maksaa 19,98€

Viini -lehden artikkelissa viinejä kuvataan näin:

Ruinart Champagne Brut (Viinilehden arvio linkki)
Hinta Alkossa 54,28€, Livikossa 52,99€

Vuoden samppanjan valinta osui tänä vuonna erittäin harmoniseen ja hienostuneeseen, huippusamppanjan monivivahteisia aromeja ja ominaisuuksia tarjoavaan Ruinart Champagne Brutiin. Vaikka finalistien joukossa oli useampi erittäin tyylikäs samppanja, valitsimme Ruinartin, joka oli eri ominaisuuksiltaan kaikkien harmonisin kokonaisuus. Siinä on kypsän hedelmäisyyden lisäksi myös samppanjalle tyypillisiä ja toivottuja viehkeän pähkinäisiä ja paahteisia, kypsymisen mukanaan tuomia vivahteita, kaikki sopivasti tasapainossa.


Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brut (Viinilehden arvio linkki)


Vuoden kuohuviinivalinnassa oli tällä kertaa loppusuoralla tyyliltään kaksi varsin erilaista kuohuviiniä. Voittaja, hienostuneen paahteisen ja vienon kermaisen Freixenet Elyssian rinnalla maaliviivalle saakka kamppaili viime vuoden valintamme, erittäin runsaaseen, puhdaspiirteiseen hedelmäisyyteen painottuva Stift Klosterneuburg Mathaï Brut. Kuohuviinien esikuvana tai mittatikkuna toimii yleisesti samppanja ja tämänkertainen valintamme osui Freixenetin Elyssiaan juuri tämän samppanjamaisuuden johdattamana.

Tilaa tuotteita ennakkoon Livikosta vaikkapa hotelliin Virossa tai loma-asuntoosi Pärnussa. Lue lisää Livikon verkkokaupasta toimituksesta ja tilaa Vuoden 2017 kuohuviinejä ja sampanjaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti