perjantai 5. huhtikuuta 2013

M/S Isabella myytiin, risteilykausi peruttu


Viking Line on saanut myytyä M/S Isabellan vihdoinkin eteenpäin. Harmittavasti myynti osui juuri ennen toukokuussa suunnitelluksi alkanutta risteilykautta, joten ne matkat on peruttu. Viking myi aluksen Tallinkille, joka ainakin omien arvailumme mukaan asettaa laivan todennäköisesti Riika - Tukholma -linjalle. Saapas nähdä.

Päivitys: Ja vahvistus tuolle Riika - Tukholma linjalle tuli aika nopeasti Tallinkin puolesta. Eli Isabella tulee korvaamaan Silja Festivalin tuolla reitillä. Klikkaa tästä.

Vikingin Facebook-osasto reagoi uutiseen nopeasti seuraavalla tavalla:

"Joudumme pahoitellen kertomaan, että M/S Isabellan myynnin takia Isabellan kesäristeilykausi on peruuntunut. Isabellalle matkan jo varanneille asiakkaille tarjoamme korvaukseksi lahjakortin muille Helsingistä liikennöiville laivoille. Olemme asiakkaisiin yhteydessä huhtikuun aikana. "

Viking Linen lehdistötiedote aiheesta:

Viking Line on myynyt M/S Isabellan

M/S Isabellan myynti on osa Viking Linen pidemmän aikavälin strategiaa. Viking Line oli päättänyt jo lähtiessään suunnittelemaan Viking Grace -alusta vuonna 2009, että M/S Isabella menee myyntiin osana alkuperäistä rahoitussuunnitelmaa. M/S Isabella on ollut myynnissä jo kesästä 2012. Myös kansainvälisiltä ostajaehdokkailta löytyi kiinnostusta alusta kohtaan ja nyt alus on myyty TallinkSiljalle.

- Isabellan myynti on ollut osa pitkän aikavälin strategiaamme ja nyt se on toteutunut. Yrityksemme kannalta Helsinki-Tallinna-reitti on todella tärkeä ja tavoitteena on jatkossa löytää yhä kestävämpiä vaihtoehtoja Itämeren matkailun kehittämiselle, kertoo Viking Linen toimitusjohtaja Mikael Backman.

M/S Isabella liikennöi aiemmin Turku-Tukholma-välillä, kunnes uusi Viking Grace korvasi sen tammikuussa 2013. Tämän jälkeen M/S Isabella korvasi muutaman viikon telakalla ollutta M/S Amorellaa ja sen jälkeen alus on ollut Turussa odottamassa telakointia. Kun aluksen myynti ei näyttänyt toteutuvan ennen kesää, Viking Linen suunnitelmissa oli tuoda M/S Isabella väliaikaisesti Helsinki-Tallinna-reitille kesäkaudeksi 2013. Tämä varasuunnitelma on nyt myynnin myötä peruuntunut.

- On ilman muuta harmillista, että myynnin ajankohta sattui näin lähelle liikennöinnin alkua. Tämä on luonnollisesti valitettavaa myös omalle henkilöstöllemme, joka on antanut oman arvokkaan panoksensa kesän  suunnitteluun ja toteutumiseen, Mikael Backman summaa.

Viking Linen toimitusjohtaja Mikael Backman on tänä aamuna pitänyt henkilöstölle tiedotustilaisuuden aiheesta. Viking Line tulee olemaan yhteydessä kaikkiin matkan varanneisiin asiakkaisiin. Viking Line pahoittelee asiakkaille tilanteesta aiheutuvaa harmia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti