perjantai 6. kesäkuuta 2014

Viron viinan veroon isoja korotuksia?

Taas iltapäivälehtien lööppeihin on saatu tavaraa. Ensin luvataan 15% korotus ja sen jälkeen 10% korotus Viron viinaveroon. Ja nimenomaan veroon, ei itse tuotteen hintaan. No, eiköhän tälläkin otsikoinnilla saada lisää viisaita jotka hakevat juomat etelänaapurista. Todennäköisesti Suomessa nostetaan veroprosenttia entisestään, joten eiköhän tämäkin nosto ole jälleen todella minimaalinen. Ja välttämättä lopputuotteen hinta ei nouse vaikka veron määrä nousee.

Suomessa muuten alkoholivero on 32,05. Virossa se on 6,28. Ei 15% nosto tarkoita sitä että Viron prosentti nousisi 21,28% lukemaan. 15% korotus tietäisi sitä että vero nousisi lukemaan 7,2%. Ja nimenomaan VEROPROSENTTI. (Kyseessä oluen veroprosentti). Muut veroprosentit löydät täältä:
Veronmaksajat

Tsekkaa lisää:

Iltasanomien sivut ja juttu

Myös MTV tehnyt oman jutun:

MTV

"Kun Viro nostaa olutveroaan 15 prosentilla, litrahinta kohoaa 4,5 senttiä. Puolen litran oluttölkin hinta kallistuu siis 2,25 senttiä ja 33 senttilitran tölkin alle 2 senttiä. Vaikka Viro korottaisi olutverojaan 5 prosentilla joka vuosi, menisi 33 vuotta ennen kuin se olisi Suomen tasolla, toteaa suomalainen Panimoliitto nettisivuillaan."

Panimoliitto nettisivut


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti