perjantai 22. heinäkuuta 2016

Shokkipäätös! SuperBus lopettaa ajot Virossa 31.7.2016

SuperBusin tänään julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan SuperBus lopettaa omat toimintansa Virossa ainakin toistaiseksi 31.7.2016.  Päätös tulee varmasti ainakin lievänä shokkina kaikille heille, jotka ovat oman bussilippunsa hankkineet kyseisen yrityksen bussiin päivämäärän 31.7. jälkeisille matkoille.


SuperBusin tie on ollut todella kivinen alusta alkaen ja lupahakemusten kanssa on ollut jatkuvasti vaikeuksia. Heidän ensimmäinen reitti- ja aikatauluhakemus hylättiin ja SuperBusin piti hyväksyä aikataulut ja reitit jotka olivat vähemmän kannattavia. SuperBus vei asian oikeuteen ja se myös voitti oikeusjutun kesäkuussa 2016.

Paikallinen tiehallinto ei kuitenkaan ole muuttanut omaa päätöstään ja se vaatii nyt yhtiötä jatkamaan nykyisellä tavalla tai jatkamaan vanhalla ja uudella tieluvilla samanaikaiseksi. Tästä tulisi kohtuuton urakka, sillä kaluston ja kuljettajien määrä tulisi tuplata ja ajaa samalla kannattamattomia reittejä. Yrityksen tarkoitus on kuitenkin tehdä voittoa, joten kannattavuuskysymys tässä on se määräävä kysymys.


Bussit jatkavat liikennöintiä 31.7.2016 saakka ja kaikki matkustajat jotka ovat ostaneet lipun tuon päivämäärän jälkeisille matkoille, tulevat saamaan rahat takaisin. Toivottavasti SuperBus nähdään joskus tulevaisuudessa uudelleen Viron teillä, osataan sitä näköjään muuallakin byrokratian avulla ryssiä hommat totaalisesti.

SuperBusin tänään 22.7.2016 julkaistu lehdistötiedote löytyy tästä.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti