tiistai 13. joulukuuta 2016

TallinkSiljan Europa teki paluun - Itämeren kuningattaren uudet vaatteet

TallinkSiljan kauan odotettu, M/S Europan uusi tuleminen, on vihdoin täällä. Australian matkan jälkeen alus sai jo aikaisemmin pienen pintaremontin, mutta nyt "vanha rouva" on saanut arvoisensa päivityksen, ja ison sellaisen. Helsinki - Tallinna välille paluun tekevää alusta monet kaipasivat Turku-Tukholma -reitille, mutta leppoisampi 22 tunnin risteilyvauhti sopii paremmin paljon kokeneelle Europalle. Ja risteilymatkustajat tulevat näistä uudistuksista pitämään. Tallinna Tutuksi -toimitus pääsi myös testaamaan alusta "Neitsytmatkalle".

TallinkSiljan Europa -aluksen aikataulu on 12.12.2016 alkaen seuraava:

18:30 - 22:00 Helsinki - Tallinna  (maissaoloaika 8:00 - 12:10) 
12:30 - 16:00 Tallinna - Helsinki

Remontti on ollut kattava ja 16 miljoonaa on käytetty hyvin. Kaikki uudistukset eivät luonnollisesti kerralla näy kaikille, sillä mm kaikki hytit B-luokasta Sviitteihin on uusittu. Myös C-hytit tullaan uudistamaan pian. Netistä löytyy paljon kuvia remontista, remonttivaiheista voi käydä katsastamassa kuvia vaikkapa Kships-blogista. Tarkemmat tiedot itse remontista löytyvät TallinkSiljan lehdistötiedotteesta.Hytit ovat kokeneet täydellisen, hieman pintaakin syvemmältä tehdyn pintaremontin ja jälki on kieltämättä upeaa. Uudistetuista hyteistä löydät lisätietoja ja kuvia esimerkiksi Tallink Suomi ja Tallink Eesti Facebook-sivuilta. Luonnollisesti kaikki Valkeat Laivat -fanit odottelevat blogipostausta uudistuksista.

Yleisilme Europalla on nyt huomattavasti vaaleampi ja se tekee samalla aluksesta väljemmän tuntuisen. Korkea aula esimerkiksi on nyt vaalea ja moderni. Myös portaikkojen vaaleat sävyt ja kuvat Helsingistä ja Tallinnasta miellyttävät silmää. Aluksella on myös kivoja yksityiskohtia jotka luovat tunnelmaa. Monet kiinnittävät varmasti huomion myös uusittuihin mattoihin, joita laivalta löytyykin montaa erilaista.

Post from RICOH THETA. - Spherical Image - RICOH THETA

Uudistettu Corner Bar ja uusi Sea Pub tulevat palvelemaan matkustajia ja on alukselle saatu myös uusia ravintoloita esimerkiksi Grill Housen, Grande Buffet'n ja Coffee & Co:n muodossa. Europalla saadaan myös nauttia Fast Lane -ravintolan herkuista, samaan tapaan kuin yhtiön Ruotsinlaivoilla. Ravintoloihin on todella panostettu ja ruoka oli testiretkellä todella maittavaa. Tavolata ravintolan menu on italialaisempi kuin monen Italiassa sijaitsevan ravintolan, Grill Housesta löytyy taatusti kaikille kaikkea ja uudistettu Buffet tarjoaa runsaasti erilaista syötävää moneen nälkään.

Fast Lane ravintolan hypnoottinen matto
Aluksen myymälät uusittiin jo keväällä ja näiden myymälöiden erikoistarjouksiin voit tutustua TallinkSiljan omista kausikatalogeista tai suoraan laivahinnastosta joka löytyy myös luonnollisesti netistä. Silja Europa ostokset hoituvat uudistetuissa myymälöissä varsin mukavasti ja myymälät ovat tarpeeksi isoja verrattuna esimerkiksi Shuttle -alusten vastaaviin.

Viihdettä Europalla riittää. Joka päivä houseband viihdyttää matkaajia tanssilattialla ja trubaduuri pitää huolen matkaajien duurista pubissa. Sunnuntaista keskiviikkoon on tarjolla Meritansseja suomalaisten artistien tähdittämänä ja torstaista lauantaihin lauteille nousee vauhdikas bilebändi. Tarjolla on myös erilaisia teemaristeilyjä ja tarkemmin näihin Europan viihdekalenterin helmiin ja Silja Europan esiintyjät löydät vaikkapa tästä linkistä.


Kiitos tutustumismahdollisuuden järjestäneelle taholle, eli TallinkSiljan tiimille. Eihän tätä laivaa voi olla suosittelematta ja vaikka olisit juuri ennen remonttia käynyt risteilemässä tällä aluksella, niin nyt on tehty sen verran isoja uudistuksia, että laiva tuntuu aivan uudelta. Itämeren kuningatar on täällä taas.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti