perjantai 7. heinäkuuta 2017

LÄNSISATAMAN RATIKKALIIKENNE UUSIKSI ELOKUUN 14. PÄIVÄ

Juuri kun uuteen Länsisataman terminaaliin on opittu menemään ratikoilla numero 9 ja 6T, saadaan taas vähän vaihtelua elämään. Elokuun 14. päivä linjat muuttuvat ja 9 -ratikka ei enää Länsiterminaaliin mene. Sen sijaan Länsiterminaaliin liikennöi yhdessä 6T-ratikan kanssa reittiä vaihtava 7-linja. Ainakin vuoteen 2018 saakka, jolloin 6T-linja lakkaa liikennöinnin.

(c) HSL.fi

HSL:n aikataulussa vaihdetaan jo maanantaina 14.8.2017 talviaikatauluihin (hrrr) ja ratikkalinjojen muutos tehdään samaan aikaan. Tuolloin 2, 3, 7A ja 7B rengaslinjat puretaan ja tästä lähtien kaikilla linjoilla tulee olemaan omat alku- ja päätepisteet. Kaikkien ratikkalinjojen uudet aikataulut ja pysäkkiluettelot (voimassa 14.8.2017 alkaen) löydät tästä linkistä. Katajanokalle pääsee edelleen linjojen 4 ja 5 ratikoilla. Olympiaterminaaliin liikennöi ratikat 2 ja 3.

Muutokset alkaen 14.8.2017


Linjat 6 ja 6T: Linjan 6 vuoroväli harvenee ruuhka-aikoina 10 minuuttiin. Linjalla on näin tulevaisuudessa samat vuorovälit kuin linjalla 7, jolloin raitiovaunut kulkevat Hämeentiellä Sörnäisten ja Hakaniemen välillä säännöllisin ja tasaisin 5–6 minuutin vuorovälein. Arabiassa vuorotiheys on yhdessä linjan 8 kanssa 5–6 minuuttia. Linjalla 6T ei tapahdu muutoksia.

Linja 7: Linjat 7A ja 7B lakkautetaan ja korvataan muiden linjojen reittimuutoksin. Uusi linja 7 alkaa kulkea reittiä Länsi-Pasila – Pasilan asema – Mäkelänkatu – Sörnäinen – Hakaniemi – Kruununhaka – Rautatieasema – Kamppi – Länsiterminaali. Töölön suunnasta Länsi-Pasilaan alkaa kulkea linja 2. 

Linja 9: Linjan eteläinen päätepysäkki siirtyy Länsiterminaalilta Saukonpaateen. Linja alkaa kulkea uutta Välimerenkadun raitiotietä pitkin. Länsiterminaalin ja Rautatieaseman välistä osuutta ajaa 14.8.2017 alkaen linja 7.

(c) HSL.fi

Lisää muutoksia tulossa


Ja jottei homma menisi liian yksinkertaiseksi, 6T linja tullaan lakkauttamaan vuoden 2018 puolella jolloin Länsisatamaan liikennöi vain ratikkalinja 7:n ratikat. Suunnitelmissa kuitenkin on että 2020 luvulla 7-linjan lisäksi Länsisataman terminaaleihin pääsisi 7, 8, ja 9 -linjan ratikoilla.

Reaaliaikaisesti voit seurata ratikoita vaikkapa osoitteesta https://sporat.fi/ tai http://live.mattersoft.fi/hklkartta/ . Reittikohtaisia aikatauluja voit katsastaa täältä ja esimerkiksi T2 terminaalin reaaliaikainen seuranta saapuvista raitiovaunuista löytyy täältä. T1 puolestaan tästä. Ennakkoaikatauluihin kaikilta reiteiltä voit tutustua HSL:n sivuilta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti