sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

TALLINNAN SATAMA SAA YHDISTÄVÄN JALANKULKUSILLAN - VALMISTA JO 2018

Moni on varmasti miettinyt miksei Tallinan Satamien (A- ja B-terminaali ja D-terminaali) välille ole rakennettu siltaa. No kohta on ja nyt on saatu selville myös tuon suunnittelukilpailun voittaja. Vuoden 2018 aikana rakennetaan siis silta, joka nopeuttaa ja helpottaa jalankulkijoiden liikkumista D-terminaalista A- ja B-terminaalien puolelle ja päinvastoin.


Kuva: Tallinnan Satama http://www.ts.ee

Kuva: Tallinnan Satama http://www.ts.ee

 Voittajasuunnitelman nimi on New Balance 100 ja suunnitelman on toteuttanut hollantilais-latvialainen suunnittelutoimisto Witteveen + Bos Latvia, SIA. Kyseinen siltakompleksi tulee siis komistamaan Tallinnan Vanhaa Satamaa ja se yhdistää nyt D-terminaalin ja A ja B-terminaalit siten, että monille tuttua satama-allasta ei tarvitse enää kiertää. Sillan on määrä valmistua vuoden 2018 loppupuolella ja rakennushankkeelle on jo varmistunut EU-tukea.


Kuva: Tallinnan Satama http://www.ts.ee

Luonnollisesti tämä helpottaa liikkumista terminaalien välillä, mutta nyt esimerkiksi A- ja B- terminaaleista pääsee helpommin liikkumaan Norde Centrum - kauppakeskukseen ja SuperAlkon sekä Livikon myymälöihin ja luonnollisesti myös D-terminaalin puolelta pääsee nopeammin käymään esimerkiksi Sadama Turg -torikeskuksessa tai Sadamarketissa.

Kuva: Tallinnan Satama http://www.ts.ee

Kilpailuun osallistui yhteensä yhdeksän työtä anonyymisti, neljän parhaan työn kuviin ja voittajasuunnitelman tarkempiin spekseihin voi tutustua paremmin Tallinnan sataman sivuilla. Valmistuessaan sillasta tulee Tallinnan sataman maamerkki niin maalta kuin mereltä päin katsottuna.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti