torstai 1. huhtikuuta 2021

SHOKKIPÄÄTÖS! Risteilyt Tukholmaan ja Tallinnaan käyntiin AVI:n pikapäätöksellä jo tänään!

SAVIn (Suomenlahden Aluehallintovirasto) pikapäätöksellä, odotetut Tallinnan yön yli risteilyt ja suositut Helsinki - Tukholma risteilyt aloitetaan jo tänään illalla! Varausjärjestelmät avautuvat synkronoidusti kaikkien laivayhtiöiden verkkosivuilla 1.4.2021 tasan kello 9:00 ja laivoille otetaan ensialkuun 43% laivojen kapasiteetista. Ensimmäiset laivat lähtevät tänään jo kello 17:00! Nyt äkkiä varaamaan pääsiäisristeily ensimmäisten joukossa!

Erikoisjärjestelyt laivoilla - Uusi LaivaKupla käyttöön!

Odotetut pidemmät risteilyt saadaan käyntiin erikoisjärjestelyin, sillä kaikille matkustajille jaetaan henkilökohtaiset, ns. LaivaKuplat laivalla liikkumista ja oleilemista varten. Lisäksi on tarjolla myös hyttikohtaisia kuplia, jos yksin kupliminen ei ole se oma juttu. Kuplan sisällä oleva ilma puhdistetaan tunnin välein UV-säteilytyksellä, joka kestää 5 sekuntia.

Kaikki laivayhtiöt mukana talkoissa! Vastuullista matkustamista!

Medialle jaetusta lehdistömateriaalista selviää, että mukana ovat kaikki laivayhtiöt, niin Tallink Silja, Viking Line kuin Eckeröline. Kuplaa on testattu erilaisissa salassa pidetyissä tilaisuuksissa ja tiedotteen mukaan näiden kanssa jopa nukkuminen onnistuu. Villeimmät huhut kertovat Tallink Siljan viestintäjohtajan jopa saunoneen henkilökohtaisen kuplan kanssa testimielessä. 

LaivaKuplan kanssa voi olla koko risteilyn ajan, mutta sen voi toki riisua, kun matkustaja saapuu omaan hyttiin ja ovi käytävälle on kiinni. "Mutta jos ei halua Tullin tekemää kiinalaista tops-puikolla suoritettavaa pikakoronatestiä kun palaa Suomeen, tulee laivakuplan vetoketjun sinetin olla ehjä", kerrottiin Viking Linen asiakaspalvelusta. 

Arkistokuvamuokkaus, Siljan nostalgista historiaa ja ripaus uutta normaalia.

LaivaKuplan etuosassa oleva luukku saa olla auki vain silloin, kun matkustaja syö tai juo jotain. Puhe kyllä kuuluu läpi, sillä kuplaan on synkronoitu mikrofoni- ja kaiutinjärjestelmä. Hyttikäytävillä kuuluvaa kaakatusta ja älämölöä voidaan siis automaattisesti hiljentää paikannukseen perustuvalla äänenvoimakkuuden säädöllä. 

Erikoisuutena löytyy CabinKupla, eli kokonaiselle hytille on olemassa oma yhteinen kupla. Tämän kuplan saa riisua, kun maksimissaan neljä henkilöä kotiutuu hyttiinsä, mutta laivan yleisissä tiloissa liikuttaessa pitää kuplan sisällä olla kaikki hytissä matkan aikana majoittuvat. Ilman kuplaa ei liikuta hytistä minnekään.

Esimerkiksi Tallink Siljan yökerhoon on tehty ylimääräisiä loosseja juurikin näille kuplille. Ja jos "Samia" nukuttaa, kaikki menevät nukkumaan, tai ainakin joutuvat viemään Samin unten maille. Jos "Anna" haluaa laulaa karaokea, se onnistuu kuplan sisältä, mutta kaikkien pitää olla lavalla esiintymässä. 

Commodore -luokan luksusta luvassa!


Tallink Siljan Helsinki - Tukholma reitille on luvassa hieman luksusta, sillä Commodore Class -matkustajat tulevat saamaan sähköistetyn ja hieman leveämmän CommoKuplan käyttöönsä. Lisäksi Commodore Loungeen ja kävelykadulle on rakennettu erilliset CommoKuplan lataus-pisteet. 

Kuplasta löytyy myös minijääkaappi, hedelmiä, kukkia, kylpytakki ja mukavat tohvelit. CommoKuplia on olemassa kahta eri perusmallia, pienellä parvekkeella ja ilman. Lisäksi tarjolla on kaksi ns. keulamallia, jotka tunnistaa virtaviivaisesta nokasta. Aamiaisen saa halutessaan tilata suoraan CommoKuplaan. Risteilyllä tullaan näkemään myös uniikki SuiteKupla, jossa tietojemme mukaan on UltraAllInclusive palvelu juomien suhteen.

CommoKupla - ja palvelut pelaa!

Saamiemme tietojen mukaan Valkeat Laivat tulee saamaan oman erikoisversion CommoKuplasta ja se tulee pian myyntiin Valkeat Laivat -tuoteshoppiin. Käy katsomassa joko kokovalkoinen setti olisi jo myynnissä! -> Valkeat Laivat Webshop

Tarjoilu pelaa kyllä - kahden euron skumppalasin comeback!


Tallink Siljalta vahvistetaan että tarjoilu näihin kupliin kyllä pelaa, parin euron kuoharilaseja kannetaan kuplaan niin paljon kuin janoa riittää. Laivoilla on jo jonkin aikaa levennetty oviaukkoja ja esimerkiksi tax-freessa kaikki ostettava löytyy nyt saman käytäväradan varrelta, radan suunnittelussa on käytetty Monacon F1-rataa mallina. 

Silja Serenaden kävelykadulta lehdistötilaisuuden jälkeen bongatut Sami P. Enttilä ja Tapio K. Oljonen: "Kyllä tämä lähentää vaimokkeiden kanssa välejä, koko risteily menee tiiviisti samassa kuplassa. Nimesimme tämän jo skumppahumppakuplaksi", totesivat ensimmäiselle risteilylle mukaan lähtevät laivagurut. 

CabinKuplan demosessiossa kaikki meni ihan hyvin. Vissiin.

"Saa nähdä miten reissu menee, tämän kuplan ja koplan kanssa on tarkoitus käydä pyörähtämässä myös Tukholman vanhassa kaupungissa kaffella", jatkoi Sami. "Voihan siellä kuplassa aamulla vähän iltapalaverille tuoksahtaa", jatkoi viskinystävänä tunnettu Tapio suu virneessä.

Tallink Siljan henkilökunta täysillä mukana


Silja Europa -laivalla ollaan asiasta innoissaan. DuuniKuplan kanssa työskentelyä on harjoiteltu nyt ahkerasti viikon päivät. Baarityöntekijä Api Rilli kertoo tottuneensa kuplaan varsin nopeasti. "Pikkasen menee kupla ja linssit huuruun jos joku tilaa tusinan verran Mojitoa, muuten kaikki varmasti menee ihan kivasti", kertoi Api toimitukselle.

Kassatyöntekijänä työskentelevän Apriil Vuulsin mukaan työvuoroa edeltävänä päivänä ei kannata syödä hernekeittoa, piimää ja ruisleipää. "Kupla on ilmatiivis, joten testeissä on havaittu kuplassa pieniä pullistumia työpäivän lopussa, kun edellisenä päivän ruokavalio on ollut hieman kyseenalainen."

Viking Lineltä vahvistettiin että myös Ville Viikinki tulee käyttämään omaa kuplaa, samoin Tallink Siljan Harri Hylje on velvoitettu käyttämään kuplaa. Myös ensimmäiselle lähdölle Silja Europalle värvätty brasilialainen sambatango tanssiryhmä "La Grande Pila Do April" tullaan näkemään kuplissa, mutta heillä tämä kupla on läpinäkyvä.

Iloisin mielin laivalle LaivaKuplan kanssa! (Arkistokuva)

Club One, Veneillä ja S-bonuksella voi terminaalista vielä hankkia omat Peltorin kuulosuojaimet ihan sen varalta, että muiden kuplassa olevien jutut alkaa junnaamaan.


Varaa matka laivalle!


Perinteisesti huima uutispäivä, huhtikuun ensimmäinen!

Myös aikaisempina vuosina on tapahtunut melkoisen hurjia, lue lisää mitä huhtikuun ensimmäinen on tuonutkaan meille uutisnälkäisille! Melkoista!

Uudenmaan passiuudistus 1.4.2020 - LUE LISÄÄ
Lisätietoa Tallinkin uudesta aluksesta  1.4.2019 - LUE LISÄÄ
EU:n tuleva Joukkoliikennedirektiivi julkaistiin 1.4.2017 - LUE LISÄÄ
Viking Linen Mega XPRS tuli julki 1.4.2016 - LUE LISÄÄ
Tallinnan ja Helsingin välinen siltatunneli 1.4.2015 - LUE LISÄÄ
Väkevien viinojen tuontikieltoa vilauteltiin 1.4.2014 - LUE LISÄÄ

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti