perjantai 1. huhtikuuta 2016

Viking Linen megayllätys Tallinnan-reitille - MEGA XPRS!

(vuoden 2016 1.4. teksti eli aprillipila)

Koko ajan matkustajalukemia kasvattava Tallinnan liikenne tulee saamaan ensi keväänä jälleen ekstra kapasiteettia Viking Linen osalta. Kesän ajan Helsinki - Tallinna linjalla tulevat jo tuttuun tapaan tekemään reittiliikennettä uskolliset Ruotsinristeilijät M/S Mariella ja M/S Gabriella, mutta se varsinainen jymypaukku tulee tässä: Viking Line on tilannut samaiselle reitille uuden aluksen. Aluksen nimeksi tulee vallitsevan trendn mukaisesti Viking Mega XPRS!

Havainnekuva Viking XPRS etualalla ja taustalla huomattavasti suurempi Mega XPRS
Viking Line lähtee nyt tosissaan haastamaan Tallinkia linjan markkinajohtajan paikasta, sillä Mega XPRS tulee olemaan tuplasti nykyistä Viking XPRS-alusta isompi ja nykyinen matka-aika, 2,5 tuntia tulee tällä aluksella jopa puolittumaan! Ihan ei vielä toteudu lause Tunnissa Tallinnaan, mutta tunti ja 15 minuuttia ei todellakaan ole paha aika tästä matkasta. Se lyö laudalta jopa Linda Linen 1 h 45 minuuttia matka-ajan puolella tunnilla. Uuden aluksen tulo reitille ei kuitenkaan tarkoita sitä että XPRS -alusta oltaisiin myymässä.

"Päinvastoin, XPRS -alukseen kaavaillaan 30 metrin pidennystä, mutta tuota remonttia ei ole lyöty lukkoon. Toinen vaihtoehto on tilata Mega XPRS -alukselle sisaralus." kerrottiin toimitukselle Viking Linen markkinointiosastolta. "Mega XPRS tulee tekemään myös kesäisin viikonloppureissuja Pietariin, joten samalla otamme haltuun sen pään Suomenlahdesta", kerrottiin Viking Linen markkinointiosastolta.

Viking Mega XPRS


Tällä todellisella Itämeren jättiläisellä tulee olemaan pituutta 253 metriä ja leveyttä peräti 38 metriä. Matkustajakapasiteetti on peräti 4000 henkilöä ja autokapasiteetti tulee olemaan n. 800 henkilöautoa tai 120 rekkaa. Lopulliset speksit tullaan paljastamaan tulevien kuukausien aikana, mutta Viking Linen lipunmyynnissä on jo varauduttu siihen että alus on viralisesti liikenteessä tasan vuoden päästä, 1.4.2017.

Alukselle tullaan rakentamaan huikea Ville Viikinkikylä, joka palvelee lapsiperheitä tarvittaessa vaikka kokonaisen Tallinnan -päiväristeilyn ajan. Aikuisille on puolestaan luvassa bilemaailma joka huhujen mukaan nimetään We King -clubiksi. Burger Kingin ja Tallinkin yhteistyöstä innostuneena Viking Line tuo uudelle alukselle legendaarisen Harald-viikinkiravintolan ja mahdollisuuden tilata omalla Viking Linen mobiiisovelluksella pitsaa ja rullakebabia suoraan hyttiin vaikka läpi yön.

Tämän lisäksi alukselta löytyvät luonnollisesti Mega Bistro Buffet, Wine & Dine More, Blue Mega Deli, Red Rose Bar Cafe Double ja Mega Xpresso Café ja paljon muuta. Neitsytristeilyllä tulevat esiintymään Paula Koivuniemi ja tietenkin Mega-Paula. Liput neitsytristeilylle tulevat jo pian myyntiin, varaa omasi Viikkarin sivuilta!

Kustaanmiekkaa joudutaan leventämään


Alustavien tietojen mukaan alus tulisi purjehtimaan Ahvenanmaan lipun alla. Laiva rakennetaan kokonaisuudessaan Turun telakalla. Viking Linen lehdistötiedotteen mukaan paljon leveämpää alusta ei Kustaanmiekasta saa ujutettua läpi. "Joudumme jo nyt ruoppaamaan väylää leveämmäksi eteläisen saaren eli Vallisaaren kustannuksella. Räjäytykset aloitetaan 31.4.2016", kerrottiin Viking Linen toimistolta.

Lisätietoja aluksesta voi saada ottamalla yhteyttä Viking Linen tiedotusosastolle. Tiedotusassistentti Ari-Pekka Rillin saa parhaiten kiinni sähköpostilla aprilli@vikingline.heh 


1 kommentti :