tiistai 14. huhtikuuta 2015

TallinkSiljan Tallinnan D-terminaali myös remonttiin


Kerroimme aikaisemmin että Viking Linen ja Eckerölinen käyttämät Tallinnan A- ja B-matkustajaterminaalit tultaisiin rakentamaan kenties kokonaan uudelleen. Tämän toteutumiseen voi mennä useampi vuosi, tuolloin eletään varmasti jo 2020-lukua kun ne ovat valmiit. Tai se, riippuen hieman tulevista suunnitelmista ja siitä mihin kyseinen terminaalirakennus ylipäänsä rakennetaan.

Tallinkin käyttämä D-terminaali
Akuutimpi remontti on nyt tulossa TallinkSiljan käyttämään D-terminaaliin, josta aiotaan nopealla tahdilla tehdä jopa puolet suurempi kompleksi mitä se nykyään on. Tämän on tarkoitus tapahtua ihan vuoden sisällä, valmista kun pitäisi olla jo vuoden 2016 keväällä.

Parin vuoden päästä voi matkaaja voi myös päästä D-terminaalista keskustaan tai vaikkapa Tallinnan lentokentälle ratikalla, mikäli tämänhetkiset suunnitelmat pitävät. Vuoden 2017 aikana kun pitäisi valmistua kaksi ratikkalinjan jatketta, toinen D-terminaaliin ja toinen lentokentälle oheisen havainnekuvan mukaan. Tämä helpottaisi huomattavasti liikkumista keskustaan ja lentokentälle, taksijonot ovat tällä hetkellä joinain aikoina ihan mahdottomat.


Uusi tuleva ratikka koekäytössä (c) ERR
Suurempi terminaali Tallink Siljan käyttöön mahdollistaa entistä isompien asiakasmäärien liikuttamisen terminaalin lävitse. Tällä hetkellä kyseinen terminaalirakennus on ehkä hieman sekava ,joten toivottavasti lisätilalla tulee myös selkeyttä matkustajalle.

Lisää tietoja Postimies Majandus
Lisää tietoja MTV3 sivut
Lisää tietoja Twin Port
Kuvia uudesta tulevasta Tallinnan ratikasta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti