keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Tallink tuo Silja Europan Itämerelle risteilykäyttöön

Tallink ilmoitti tänään tuovansa Silja Europan Itämerelle. Alus on tehnyt jo pidemmän aikaa matkaa Australiasta, jossa se oli vuokralla Bridgeman -yhtiöllä lähinnä majoituskäytössä.


Aluksen epäiltiin päätyvän pakolaisten majoituskortteeriksi Ruotsin rannikkokaupunkiin ja osa pelkäsi aluksen päätyvän Finnjetin tapaan romutettavaksi. Nyt TallinkSilja on kuitenkin tuomassa Silja Europan risteilykäyttöön Helsinki - Tallinna -reitille. Ja vieläpä niin että alus tekee päiväristeilyjä joiden aikana ei tarvitse luovuttaa hyttiä. Tallink on myös paljastanut että Silja Europa tulee lähtemään Helsingissä Eteläsatamasta, Siljan terminaalista. Ei siis Länsisatamasta, kuten Tallinkin muut alukset.

Silja Europan tulevaisuus on kuitenkin vielä hieman pimennossa, sillä alus tulee myös paikkaamaan Tallinkin muita aluksia jotka tämän vuoden puolella menevät telakalle peruskorjauksiin. Mystisesti Tallinkilta todettiin että jatkossa alus tulee liikkumaan niin Suomen, Ruotsin, Viron ja Latvian aluevesillä. Nähtäisiinkö vaikkapa Helsinki - Riika risteilyjä enemmän ja eikös Pärnun satamaakin laajennettu juuri näille isoille aluksille sopivaksi?

Mukavaa että tämä yksi suosituimmista laivoista palaa Suomeen ja Itämerelle. Moni olisi halunnut nähdä aluksen Turku - Tukholma reitillä ja jossain vaiheessa se varmasti siellä käy paikkaamassa muita aluksia. Matkustajalle jälleen uusi vaihtoehto matkustaa Tallinnaan on kuitenkin mahdollista jo maaliskuussa. Lisää tietä aiheesta on luvassa ensi viikon aikana.

Lisää juttuja aiheesta:

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti