keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Tallinnan olutsalkut hintavertailussa syyskuu 2016

Tallinna Tutuksi Facebook-sivuilla lukijat saivat päättää seuraavan hintavertailun kohteen. Tykkäysnappuloilla suoritettu "äänestys" toi oluiden hintavertailun toimitukselle päivitykseen ja tässä sitä nyt olisi. Printtiversioon laitoimme 45 suosituinta ja vertailussa mukana olleista kaupoista löytyneitä oluttuotteita.  Tästä postauksesta löydät myös Tallinnan halvimmat olutlaatikot.

Olutlaatikoiden hintavertailuun pääset suoraan tästä.

Kaikki oluen ystävät varmasti tietävät että Tallinnassa on käynnissä myös mainio pienpanimobuumi, joten jos tämä peruskaura (tai oikeastaan ohra tai vehvä) alkaa kyllästyttämään, kannattaa tutustua näiden kauppojen ja erikoisliikkeiden mahtavaan tarjontaan. Uba ja Humal sekä Spunka ovat hyviä paikkoja aloitta, mutta monessa muussakin liikkeessä alkaa olemaan kiitettävästi erikoisoluita perinteisten laatikko-oluiden lisäksi.


Tallinnan halvin olutlaatikko

No mikä oli sitten Tallinnan halvin olutlaatikko? Laivoilta ja etenkin TallinkSiljalta saa edullista laatikkotavaraa, mutta nimenomaan Tallinnan kaupoista ostettuna ykköspaikan vei Norde Centrumin Calle. Callen Axel-olut ei ole mukana printtilistassa, koska tätä ei muista kaupoista saa, mutta 8,99 euron hinta + pantti 2,40 (yhteensä 11,39) on todella edullinen. Samaan summaan pääsi mainion olutvalikoiman nettihinnastossa omaava AlcoStock Cudovar-oluella. Tsekkaa muut edulliset oluet tästä listasta, tämän listan ja hinnaston hinnat sisältävät pantit, kun vertailet itse oluiden hintoja, muista että joka kauppa ei niitä hintaan lisää heti vaan vasta kassalla. 2,40 euroa hintaan lisää kun puhutaan 24 tölkin tai pullon paketista.


Olutlaatikoiden hintavertailu

Hintavertailuun otettiin tällä kertaa 14 liikettä tai myymälää. Calle, Liviko, SuperAlko, SadamaMarket, AlcoStock, AlkoTraz, Viinapörssi, EckeröMarket, Tallink, Tallink PreOrder, Viking Line, VironViina, Alcoexpress ja Viinahuuto. Vain kolme viimeistä toimittaa juomia suoraan Suomeen ja näiden kolmen kaupan hintavertailussa VironViina vei selvän voiton. Ei kaupalla ehkä ole se laajin olutkokoelma, mutta hinnoissa se pesi pahimmat kumppanit Alcoexpressin ja Viinahuudon. Vain Viinahuuto näistä kolmesta ei ilmoita suoraan pantillisia hintoja.

Joku voi todeta että pienet on erot, mutta isommilla määrillä ero luonnollisesti kertaantuu. Muutamia tuotteita löytyy myös Suomen Alkosta, mutta sinne ne erot ovatkin sitten ihan muuta. Ja kuka sanoi ettei olutta kannata enää tuoda Virosta? Otetaan esimerkiksi monen suosikkiolut Leffe Blonde, Alkossa 24 pulloa maksaa sen 90,72 euroa, kallein hinta vertailun kauposta oli 57,36e ja alin hinta 38,99e. Yli kaksi koria yhden hinnalla, tähän houkutukseen ei tarvita edes ilmaisia ämpäreitä.

Hintavertailun hinnat on tarkastettu 20.9.2016, ja osa tuotteista on otettu tuotteiden yksittäishinnoista. Virheitä voi esiintyä, mutta korjaillaan niitä sitten myöhemmin. Joissain kaupoissa oli juuri tarkastushetkellä tarjouksia, joten kannattaa tarkastaa hinta vielä ennen omaa ostopäätöstä. 

Isompaa hintavertailua pääset katsastamaan tästä linkistä:


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti